Hlavní obsah

Hokejista Bulis odešel do Vancouveru

VANCOUVER

Jan Bulis se stal novou posilou Vancouveru Canucks. Podpis jednoletého kontraktu, který mu zaručí příjem 1,3 miliónu amerických dolarů, potvrdil pardubický odchovanec v rozhovoru pro Sportovninoviny.cz. Bulis působil od roku 2000 v Montrealu a po uplynulé sezóně se stal volným hráčem bez omezení a mohl tedy jednat s kterýmkoliv týmem.

Článek

"Původně jsem sice chtěl do Spojených států, ale s Vancouverem jsem spokojen. Je to vynikající tým, navíc samotné město je jedním z nejkrásnějších míst na světě," uvedl osmadvacetiletý útočník.

"Měl jsem více nabídek, ve hře bylo asi šest týmů. S Vancouverem jsem podepsal roční smlouvu. Po sezóně budu opět volný hráč. Doufám, že se mi následující ročník vydaří a budu mít výhodnou vyjednávací pozici o novém kontraktu," pokračoval bronzový medailista z turínské olympiády a stříbrný z letošního světového šampionátu.

Pro Bulise bude Vancouver třetím působištěm za osm let v zámořské NHL. Svou kariéru v prestižní soutěži začal v roce 1997 ve Washingtonu, odkud byl v roce 2000 vytrejdován do Montrealu. Celkově v NHL odehrál 473 utkání, nastřílel v nich 84 gólů a přidal 138 asistencí. V play-off pak nastoupil ke třiadvaceti zápasům, vstřelil dva góly a o dalších dvou asistoval.

Reklama

Související témata: