Hlavní obsah

Sýkoru a Hrdinu lanaří kluby z ruské superligy

PRAHA

Manažeři ruských hokejových klubů opět loví mezi hráči se zkušenostmi z NHL a v jejich hledáčku jsou i čeští hráči. Mužstvům ze superligy nahrávají platové stropy zámořské soutěže a množství volných hokejistů. Podle hráčského agenta Jaromíra Henyše se kromě Dominika Haška eminentně zajímají o služby útočníků Petra Sýkory a Jana Hrdiny.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Petr Sýkora

Článek

Sýkora už je dokonce předběžně dohodnutý, že pokud neuspěje s angažmá v NHL, odehraje příští sezónu v Rusku. Podle neoficiálních informací by měl být jeho příštím zaměstnavatelem Magnitogorsk, kde už působil v sezóně 2004/05 během výluky v NHL.

Generální manažer Magnitogorsku Gennadij Veličkin chce navíc za každou cenu v klubu udržet talentovaného Jevgenije Malkina, s kterým by mohl Sýkora nastupovat v jednom útoku. Hráčská práva na Malkina sice vlastní Pittsburgh Penguins, jenže v ruském klubu má smlouvu až do roku 2008 a navíc jeho odchod komplikuje fakt, že Rusko stále váhá s připojením ke smlouvě mezi IIHF a NHL.

Pro Rozsívala více peněz

Sýkora působil naposledy v New York Rangers, ale po příchodu hvězdného Brendana Shanahana už na něj v klubu nezbylo místo. O novém kontraktu s Rangers stále vyjednává i obránce Michal Rozsíval. "Nabízeli mu pět miliónů za tři roky, ale Richi Winterovi se to zdálo ještě málo," tvrdí Henyš, jenž je v Česku prodlouženou rukou známého hráčského agenta.

Na pátečním setkání s novináři se Henyš rozpovídal i o dalších svých svěřencích. O útočníka Jana Hrdinu se prý zajímají čtyři kluby ze Švýcarska a dva ruské týmy, zájem je i ze Švédska a Finska. "Nad Ruskem ale dost váhá, tak uvidíme," tvrdí Henyš. Velký zájem mají o šikovného centra údajně i extraligové Pardubice.

Dvořák by měl zůstat v NHL

Nechráněným volným hráčem je momentálně i útočník Václav Varaďa, který má čtyři nabídky ze Švýcarska. Na angažmá v zemi helvétského kříže už je takřka dohodnutý obránce Filip Novák, pokud se nedohodne s Ottawou. Útočník Petr Tatíček, který působil na farmách Floridy a Pittsburghu, má zase namířeno do Finska.

Nejasnou budoucnost má před sebou zatím Radek Dvořák, který dokráčel s Edmontonem do finále Stanleyova poháru. "Po problémech s kolenem ještě ani nezačal trénovat. Ale neměl by mít problém uzavřít smlouvu v NHL," tvrdí Henyš. V Edmontonu to však zřejmě už nebude, Dvořák se v minulých dnech nechal slyšet, že chce odejít jinam.

Reklama