Hlavní obsah

Jágr team hrál fotbal, jeho největší hvězda na trávníku chyběla

KLADNO

Hokejisté z Jágr teamu si v neděli zpestřili trénink na další sezónu NHL fotbalovým zápasem na Kladně proti kombinovanému týmu internacionálů a herců, ale největší hvězda jejich souboru na trávníku chyběla. I když už prý po operaci ramena co nevidět začne s tréninkem, na fotbal si Jágr netroufl. Společně s vítězem Stanleyova poháru Františkem Kaberlem se zhostil role trenéra týmů.

Článek

Přiznal, že má ještě strach chodit i na fotbalové hřiště, aby se mu potíže s ramenem neobnovily. "Jsem zraněný, nemůžu vůbec hýbat rukou a mohlo by mi to vypadnout. Fotbal stejně není můj oblíbený sport," podotkl Jágr.

Ví ale, že už dlouho oddalovat začátek přípravy nemůže. "Pomaličku bych už měl začít. Mám ještě dva týdny hokejovou školu ve Slaném, tak se tam pokusím trošičku něco dělat a pak s Kladnem, ať se do toho taky dostanu," oznámil své plány. "Ale abych šel teď rovnou z ničeho nic trénovat s Kladnem, tak to bych taky mohl být za dva dny zraněný. Musím postupně, abych se dostal do kondice a hlavně bruslil, aby nebyl hendikep v bruslení, v nohách," řekl k chystanému návratu na led Jágr.

Přísní trenéři

Do tréninku se chce zapojit při soustředění Jágr týmu, které by mělo začít 20. srpna. "Tam už budu určitě a chci tam jít, trénink dvakrát denně bude bez problémů. Jsou tam dobré i ostatní věci, například rehabilitace," dodal Jágr.

S Kaberlem prý nebyli přísnými trenéry. "Brácha z lavičky ani na mě moc neřval, asi tam usnul," smál se "trenérův" mladší bratr Tomáš Kaberle. Obránce Toronta má na rozdíl od Jágra fotbal podle svých slov "nesmírně rád". "Pokud je příležitost, vždy si ho rád zahraju. V mládí jsem se dlouho rozmýšlel, zdali mám dát přednost fotbalu, nebo hokeji, ale jsem rád, že to vyhrál hokej," řekl obránce Toronta.

Společně s Tomášem Plekancem, který se s Petrem Průchou podílel jedním gólem na výhře Jágr týmu 3:2, měli bývalí kladenští hokejisté obrovskou radost ze senzačního výsledku fotbalistů Kladna na Spartě. "Je to fantastické, co kluci na Spartě dokázali, a věříme, že to bude dobrý rozjezd pro sezonu," přáli si oba. Ve čtvrtek se sejdou znovu na slavnosti na kladenském atletickém stadionu, kam František Kaberle přiveze poprvé do města Stanley Cup.

Reklama