Hlavní obsah

Detroit věří v úspěšný návrat Dominátora

DETROIT

Hokejový klub Detroit Red Wings bude stejně jako před čtyřmi lety spoléhat na brankářské umění Dominika Haška. Český gólman v roce 2002 vychytal Detroitu Stanleyův pohár, ale v následujících letech jej provázela častá zranění. Přesto Red Wings nemají obavy ze schopnosti 41letého veterána být právoplatnou brankářskou jedničkou týmu.

Článek

"Hašek je jedním z nejlepších hráčů v lize a pokud bude zdravý, tak není co řešit. A pokud se ozvou problémy s třísly, tak je připraven zkušený Chris Osgood. Věříme, že jsme oběma brankáři dostatečně chráněni, navíc jsou v záloze ještě dobří mladí gólmani," tvrdí generální manažer Detroitu Ken Holland.

Legendy byly pro Haška

Detroit chtěl původně angažovat dalšího veterána Eda Belfoura. Ale jednání s někdejším Haškovým rivalem nakonec zkrachovala a v klubu zavládla velká porada. Uskutečnila se tříhodinová telefonická konference, jíž se kromě Hollanda a jeho asistenta Jima Nilla účastnili trenér Mike Babcock, bývalý slavný kouč Scotty Bowman a bývalý kapitán týmu Steve Yzerman.

Uspěje Hašek při svém návratu do Detroitu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Probíraly se všechny možnosti s návrhy na novou brankářskou jedničku. "Pak jsem v jednu chvíli navrhl ´Domovo´ jméno a ohlasy byly pozitivní," prozradil Holland, jenž krátce poté českému gólmanovi zavolal. "Nejde ani vyjádřit, jak jsem byl překvapený. Nemohl jsem uvěřit tomu, že má Detroit zájem," přiznal nyní samotný Hašek.

Nižší smlouva

Angažováním Haška navíc Detroit podstatně ušetřil. Podle deníku Detroit Free Press klub uzavřel s hráčem smlouvu ve výši 750 tisíc dolarů, v případě úspěchu v play-off částka vyroste na 1,1 miliónu. Smlouva byla uzavírána s ohledem na Haškovy zdravotní potíže v posledních letech i na jeho úspěchy v minulosti. "Má ve smlouvě řadu bonusů, ty nejpodstatnější pak v play-off. Možná je to trochu risk, ale myslím, že jeho příchod je pro tým velmi pozitivní," dodal Holland.

Reklama

Související témata: