Hlavní obsah

St. Louis - Washington 3:4Přípravné duely na nový ročník NHL skončily. V posledních zápasech bodovali tři Češi

New York

V posledním přípravném zápase na novou sezónu NHL se podruhé zapsal mezi střelce. Český útočník St. Louis Dmitrij Jaškin poslal svůj tým proti Washingtonu do průběžného vedení 2:1, nicméně Capitals vývoj utkání otočili a zvítězili 4:3. Poprvé bodoval i obránce San Jose Radim Šimek, který v duelu s Vegas přihrával na jednu z branek. Žraloci vyhráli 5:3. Asistenci zaznamenal i Jakub Voráček z Philadelphie. Flyers ale prohráli s Islanders 2:5.

Foto: Orlin Wagner, ČTK/AP

Hráči St. Louis se radují z gólu.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Jaškin se v minulé sezóně střelecky trápil. V 51 střetnutích základní části vsítil pouze jeden gól. V přípravných utkáních na nový ročník se ale prosadil už podruhé. Poté, co se před pár dny podílel na vítězství proti obhájcům titulům z Pittsburghu (4:1), trefil se i proti Washingtonu. Tentokrát ale Blues jeho zásah nestačil. Capitals zásluhou Carlsona a Connollyho ve třetí dvacetiminutovce skóre otočili a vyhráli 4:3.

Pro Jaškina je nadcházející sezóna velmi důležitá, jelikož u Blues má smlouvu už jen na rok.

Za vítěze odehrál bez jedné sekundy jedenáct minut Jakub Vrána. Jednadvacetileté křídlo zapsalo jeden záporný bod ve statistice +/-, jeden hit a jednu ztrátu.

Body za asistence brali Jakub Voráček z Philadelphie a Radim Šimek ze San Jose. Zatímco Flyers, za které nenastoupil brankář Michal Neuvirth, padli na domácím ledě s Islanders, Žraloci se na novou sezónu naladili v poslední přípravě výhrou nad Vegas.

Voráček odehrál necelých šestnáct minut, na přesilovkách strávil více než šest minut. Jeho spoluhráč Radko Gudas patřil k nejvytěžovaním bekům Philadelphie, když na ledě byl přes 17 minut.

To Šimkův ice-time byl pouhých 14 minut. Ještě o pět minut méně strávil na ledě centr Tomáš Nosek z Vegas. Tomáš Hyka za nový tým NHL nehrál stejně jako Tomáš Hertl ze San Jose.

Přípravné zápasy před NHL:
St. Louis - Washington 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Branky: 12. Megan, 26. Jaškin, 34. B. Schenn - 9. T. Wilson, 28. Smith-Pelly, 44. J. Carlson, 56. B. Connolly.
Philadelphia - NY Islanders 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Branky: 3. M. Raffl, 47. Simmonds (Voráček) - 24. a 41. Beauvillier, 14. Seidenberg, 23. A. Lee, 60. S. Bernier.
Vegas - San Jose 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)
Branky: 9. Haula, 31. D. Perron, 36. C. Miller - 18. Sörensen (Šimek), 25. Tierney, 29. Goodrow, 51. DeSimone, 60. J. Ward.

Reklama

Související témata: