Hlavní obsah

Sbohem NHL. Obránce Šulák se vrací z Detroitu do Evropy a míří do Lahti

Lahti

Český hokejový obránce Libor Šulák si v kempu Detroitu nevybojoval místo v prvním týmu a vrací se do Evropy. Hrát bude za Pelicans Lahti, kam zamířil ze Znojma z EBEL ještě před podpisem kontraktu s Red Wings. Informovaly o tom oficiální stránky finského klubu.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Obránce Libor Šulák z Detroitu Red Wings (vlevo) slaví svůj gól v přípravném utkání na nový ročník NHL. K zásahu mu gratuluje spoluhráč Colin Campbell. Nakonec ale bude český hokejista hrát za Lahti ve Finsku.

Článek

Třiadvacetiletý Šulák podepsal s Detroitem v květnu jako nedraftovaný volný hráč dvouletý nováčkovský kontrakt. Dočkal se jej krátce poté, co debutoval v národním týmu a rovnou se představil také na mistrovství světa v Paříži.

V přípravě sehrál za Red Wings tři zápasy a vstřelil jednu branku. Vedení Red Wings se rozhodlo, že pro jeho další rozvoj bude místo Grand Rapids přínosnější působení ve Finsku i v české reprezentaci, kde má šanci na start na únorových olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu.

"Šulák je obránce s velmi dobrým bruslením, který podporuje útok a zapadá skvěle do herního stylu i týmu Pelicans," řekl sportovní manažer Lahti Janne Laukkanen. Šulák se s týmem už seznámil v létě a absolvoval s ním poslední týden letní přípravy.

Šulák, který hrál mimo jiné také za Chomutov, si v uplynulé sezóně EBEL připsal v 58 zápasech včetně play off 31 bodů za 13 branek a 18 asistencí. Loni si se Znojmem zahrál finále a byl zvolen nejlepším nováčkem EBEL.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články