Hlavní obsah

Miliardový mladíček v NHL dál čaruje

Edmonton/Praha

Vletěl do toho jako utržený vagón, žádné startovací seznamování. Connor McDavid má být nejzářivější hvězdou nového ročníku NHL. V prvním zápase to potvrdil dokonale. Edmonton porazil Calgary 3:0, on si připsal hattrick. Co více dodat. O první hvězdě utkání nemohlo být pochyb. „Tohle je dobrý způsob, jak začít, myslím,“ uvedl po exhibici pro server nhl.com

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Útočník Edmontonu Connor McDavid. Proti Calgary zažil tři podobné děkovačky po gólu.

Článek

„Vytvořili jsme si nějaké šance. Cítil jsem se dobře, ale máme před sebou ještě dlouhou cestu," dodal útočník. Má pravdu, odkrojili jedno utkání z 82, která jsou v základní části.

McDavid rozehrál třetí sezónu v NHL. V první si připsal 48 bodů ve 45 zápasech. V minulém ročníku dosáhl na 100 bodů v 82 duelech a vyhrál kanadské bodování. Do třetí vyrazil se třemi góly. „Nemůžu říct dost dobrých věcí o čísle 97 (to nosí McDavid). Celý tým hrál dobře, nedali jsme jim moc šancí," glosoval spoluhráče třicetiletý brankář Cam Talbot.

Dvacetiletý McDavid je pasován na favorita vítěze kanadského bodování. Minulou sezónu končil se čtrnácti zápasy v řadě, ve kterých bodoval. V noci začal psát příběh nového ročníku. A vykresilil ho tučným písmem.

Královský kontrakt

„Vím přesně, jak se nyní cítí obránci Calgary. Hrál jsem proti Connorovi v každém tréninku, takže vím, jaké to je. On může jen stát, ale dokáže být tak rychlý, že vypadáte hloupě. Jeho kontrola puku, to je opravdu zábava ho sledovat," řekl obránce Oilers Oscar Klefbom.

Ptát se, proč právě rodák z Richmond Hill podepsal v červenci smlouvu na osm let za 100 miliónů dolarů, je asi zbytečné. S ročním příjmem 12,5 miliónu získá dvacetiletý útočník pozici nejlépe vydělávajícího hráče NHL. Pro lepší orientaci, jde o cca 2,3 miliardy korun!

"Jsem nadšený, že budu oblékat dres Oilers další roky. Jsem tu na dlouho, chci tu vyhrávat," řekl McDavid po zlatém podpisu. Nadšení jsou i fanoušci.

Reklama

Související témata: