Hlavní obsah

Na rozbruslení Jágr nechyběl, proti Winnipegu ale nenastoupí

Calgary/Praha

Premiéra se odkládá. Jaromír Jágr sice v sobotu nechyběl na ranním rozbruslení hokejistů Calgary před prvním domácím duelem v novém ročníku NHL proti Winnipegu (v Česku v neděli ve 4:00 SELČ), do svého prvního utkání v rudém dresu ale česká legenda ještě nenastoupí. Po rozbruslení to oznámil kouč Plamenů Glen Gulutzan.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr při rozbruslení Calgary před utkáním s Winnipegem. Do zápasu český útočník nenaskočí...

Článek

Podle Gulutzana Jágrův avizovaný post na pravém křídle ve třetí útočné řadě s Krisem Versteegem a Samem Bennetem obsadí v duelu s Winnipegem Curtis Lazar.

Jágr po sezóně skončil na Floridě a dohodu s Calgary jeho agent Petr Svoboda dotáhl teprve v pondělí, dva dny před startem nového ročníku nejslavnější hokejové ligy světa. Smlouvu s Plameny pak český forvard podepsal v Kanadě ve středu, kdy jeho budoucí spoluhráči na úvod sezóny prohráli v Edmontonu 0:3.

Led v hale Saddledome Jágr poprvé okusil ve čtvrtek a po prvním tréninku přiznal, že se k optimální formě musí po mnohaměsíční absenci zápasového rytmu teprve propracovat. „Jsem hlavně rád, že jsem přežil," vykládal v dobrém rozmaru zámořským reportérů. „Trénink byl ve velkém tempu. A jak už jsem řekl v předchozích dnech, nebude to pro mě nijak snadné," dodal pětačtyřicetiletý veterán.

Kouč Calgary dopředu avizoval, že na Jágrův start nijak netlačí a dopřeje mu dostatek času na adaptaci. Je tedy otázka, zda český útočník vyrazí s týmem na dvojzápasový trip do Kalifornie (v pondělí zápas na ledě Anaheimu, ve středu v Los Angeles) nebo se bude stoprocentně soustředit na páteční domácí zápas Plamenů proti Ottawě. O den později si pak hráči Calgary odskočí do Vancouveru a poté mají v našlapaném programu čtyřdenní pauzu.

Kdy Jaromír Jágr odehraje první zápas v dresu Calgary?
v pondělí proti Anaheimu
22,5 %
ve středu proti LA
6,5 %
v pátek proti Ottawě
59,5 %
v sobotu proti Vancouveru
3,3 %
později
8,2 %
Celkem hlasovalo 6228 čtenářů.

Reklama

Související témata: