Hlavní obsah

Brankář Langhamer se vrátil z Arizony na farmu do Tucsonu do AHL

Glendale

Český hokejový brankář Marek Langhamer se po dvou dnech strávených v prvním týmu Arizony vrátil na farmu do Tucsonu do nižší AHL. Třiadvacetiletý rodák z Moravské Třebové kryl v sobotu při zranění jedničky Anttiho Raanty na lavičce záda Louisi Dominguemu při domácí porážce s Bostonem 2:6.

Foto: Matt Kartozian, Reuters

Střídačka hokejistů Arizony v čele s trenérem Rickem Tocchetem - ilustrační snímek.

Článek

Langhamer si v minulé sezóně připsal za Arizonu jeden start a debutoval v NHL. Premiéry se dočkal po několika pobytech na střídačce 20. února, kdy v duelu proti Anaheimu nahradil ve 45. minutě za stavu 3:1 otřesenou tehdejší jedničku Mikea Smithe a sedmi zákroky pomohl udržet výhru 3:2.

Arizona draftovala Langhamera v roce 2012 v sedmém kole na 184. pozici. V uplynulé sezóně odchytal v AHL za Tucson 25 utkání s průměrem 3,36 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 90,2 procenta. V sedmi duelech se představil i v ECHL v celku Rapid City Rush.

Na farmách chytal v předešlé sezóně, předtím po příchodu z Pardubic do zámoří chytal tři roky v juniorské WHL za Medicine Hat. Na první soutěžní start v této sezóně Langhamer čeká.

Reklama

Související témata: