Hlavní obsah

Česká jednička draftu NHL má za sebou sedm výjimečných minut, ale nebyla spokojená

Edmonton/Praha

„Těším se, bude to legrace. Zápas si užiju, doufám, že vyhrajeme.“ Slova Martina Nečase před premiérou v NHL. V osmnácti letech se útočník Caroliny dočkal, naskočil proti Edmontonu. Jeho tým vyhrál 5:3. Prvních třináct střídání v nejslavnější hokejové lize má rodák z Nového Města na Moravě za sebou.

Foto: Profimedia.cz

Martin Nečas se dočkal zápasu v NHL. V dresu Caroliny naskočil proti Edmontonu.

Článek

Den, na který nikdy nezapomene. Nečas odehrál třináct střídání, na ledě strávil bez šesti sekund sedm minut. Sedm výjimečných minut. Zápas, o kterém snil několik let.

Více si do statistik nepřipsal - nula gólů, asistencí, střel. „Pomůže nám, má rychlost, dovednosti, takže si myslím, že jeho nasazení bude mít pozitivní dopad na sestavu," řekl k povolání Čecha trenér Bill Peters.

Reakce po utkání? „Ani jsem nebyl příliš nervózní. Chtěl jsem hrát svoji hru, ale nestalo se, hrál jsem špatně. Necítil jsem se na ledě dobře, ale máme dva body, to je nejdůležitější," citoval Nečase klubový web.

Český útočník byl vybrán jako dvanáctý hráč v letošním draftu NHL a podepsal s Carolinou tříletou nováčkovskou smlouvu.

Nečas byl z Čechů při posledním draftu nejvýše. S Hurricanes uzavřel kontrakt s ročním platem 832 500 dolarů a podpisovým bonusem 277 500 dolarů. V případě působení na farmě bude jeho plat nižší - 70 000 dolarů za sezónu.

"Nezažil jsem větší událost v životě, na které jsem byl," řekl v rozhovoru pro Sport.cz Nečas po draftu. V noci zažil další neopakovatelný moment.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články