Hlavní obsah

Brankář Hellebuyck byl v NHL vyhlášen první hvězdou týdne

Brankář Connor Hellebuyck z Winnipegu byl v NHL vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne. Oceněni za výkony v posledních dnech kalendářního roku byli také centr William Karlsson z Vagas a bostonský útočník David Backes.

Foto: JOHN WOODS, ČTK/AP

Brankář Winnipegu Connor Hellebuyck a jeho spoluhráči Tyler Myers (57), Dmitrij Kulikov (5) a Adam Lowry (17) po zápase s Edmontonem.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Američan Hellebuyck vychytal v minulém týdnu ve třech zápasech tři výhry, měl průměr 1,67 obdržené branky, úspěšnost zákroků 95,2 procenta a jednou udržel čisté konto. Podílel se 22 úspěšnými zákroky na výhře nad Edmontonem 4:3, k vítězství nad New York Islanders 4:2 pomohl 42 zásahy a hráčům Edmontonu (5:0) pochytal všech 35 střel.

Mezi oceněné hráče týdne se dostal Hellebuyck poprvé v kariéře. V této sezoně vychytal ve 32 zápasech 21 vítězství, má průměr 2,37, úspěšnost 92,3 a tři nuly.

Čtyřiadvacetiletý Švéd Karlsson se také mezi oceněné dostal poprvé. Ve třech utkáních nasbíral pět bodů za čtyři branky a asistenci. Zářil především v nedělním duelu proti Torontu, kdy pomohl k výhře 6:3 čtyřmi body za tři góly a nahrávku. Polepšil si na 33 bodů (20+13) z 37 utkání v ročníku.

Třiatřicetiletý Backes stihl ve třech utkáních šest bodů (3+3), v této sezoně jich má z 20 zápasů 15 (7+8). Mezi tři hvězdy se dostal podruhé v kariéře, když v polovině ledna 2015 byl zvolen nejlepším hráčem týdne.

Reklama