Hlavní obsah

Simon se po dvou dnech vrátil z farmy do prvního týmu Pittsburghu

Český hokejový útočník Dominik Simon po dvou dnech vrátil z farmy z celku Wilkes-Barre/Scranton z nižší AHL do prvního týmu Pittsburghu. Za záložní tým mezitím nastoupil třiadvacetiletý odchovanec Sparty jednou a v sobotu rozhodl trefou v prodloužení o výhře na ledě Hershey 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Dominik Simon se vrací do Pittsburghu.

Článek

Simon v této sezóně sehrál za Pittsburgh v NHL šest utkání a připsal si dva body za dvě asistence. Celkem má za tři sezony v dresu vítěze Stanleyova poháru z minulých dvou let na kontě 11 utkání a čtyři body za čtyři asistence. Neodehrál ale dostatečný počet zápasů, aby byl zařazen mezi šampióny.

V této sezóně si v AHL Simon připsal v 21 zápasech 17 bodů za čtyři branky a 13 asistencí. Pittsburgh jej draftoval v roce 2015 v pátém kole na 137. pozici a následně s ním Simon uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt.

V AHL sehrál Simon za Wilkes-Barre/Scranton 159 zápasů a připsal si 111 bodů za 44 branek a 67 asistencí. Ve 12 utkáních play off vstřelil gól a přidal čtyři asistence. Do zámoří odešel z Plzně, která jej angažovala před sezonou 2014/15 ze Sparty.

Reklama

Související témata: