Hlavní obsah

Jágr zase nehrál. Proč? Calgary mlží: Počkejte do pátku

Calgary
Aktualizováno

Zase mimo hru. Útočník Calgary Jaromír Jágr nenastoupil před svými fanoušky ve čtvrtečním duelu NHL proti Los Angeles. Kanadský tým vyhrál v utkání těsně 4:3. Legendární český útočník nebyl ani na rozbruslení a kouč Flames Glen Gulutzan už před utkáním potvrdil zámořským novinářům, že česká legenda nebude hrát. Více však prozradit nechtěl.

Foto: Dominique Belanger-gagne, Reuters

Útočník Calgary Jaromír Jágr (68) v souboji s Troyem Stecherem (51) z Vancouveru.

Článek

Informační mlha kolem Jágrovy situace spustila i v zámoří mnoho spekulací. „Nenastoupí. Více se dozvíte v pátek," oznámil Gulutzan.

Přitom podle původních předpokladů měl 45letý veterán hrát v útoku s Matthewem Tkachukem a Mikaelem Backlundem, odkud vypadl kvůli zlomené čelisti Michael Frolík.

Podle některých zámořských zdrojů tentokrát Jágr není zraněný, přesto nefiguroval na soupisce. Dokonce se začínají objevovat spekulace, že by kladenská 68 mohla ukončit kariéru.

Jágr měl mimo jiné zálusk na absolutní rekord v počtu odehraných zápasů, jenže letos zatím zasáhl jen do 22 utkání. Celkově má na svém kontě 1733 duelů a v historickém pořadí mu patří třetí místo za Markem Messieerem (1756) a Gordiem Howem (1767).

V této sezóně už se mu ale krátí čas. Do konce ročníku totiž zbývá 43 duelů a Jágr potřebuje k sesazení Howea nasbírat ještě 35 startů.

Angažmá v Calgary mu zatím příliš nevychází. Potýká se se zraněními a do bodových statistik se naposledy zapsal na konci listopadu.

Reklama

Související témata: