Hlavní obsah

Končí Jágr? Problém, který způsobil poplašnou atmosféru, zůstává záhadou. Legenda je zraněná, hlásí klub

Praha
Aktualizováno

Fanoušci zpozorněli. Co bude s Jaromírem Jágrem? Opět nehrál a trenér Calgary Glen Gulutzan ve čtvrtek jen řekl, že více se veřejnost dozví v pátek. Konec kariéry, konec v NHL, operace, odchod do Kladna? Hodně variant. Podle zámořských novinářů nepůjde o konec legendy a slavnostní odchod do důchodu v pětačtyřiceti letech. To se nakonec pro tuto chvíli potvrdilo. „Jágr je zraněný, ale problém nebyl zveřejněn,“ napsal server cbssports.com po tréninku Flames. Situace se může měnit každým dnem.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr v dresu Calgary po podpisu smlouvy. Bude dále pokračovat?

Článek

„Je spousta spekulací o budoucnosti Jaromíra Jágra v Calgary. Zranění, definice jeho role. Chápu to tak, že bezprostřední deklarace nebude, dialog bude nadále pokračovat. To vše je postaveno na pozadí toho, čemu se říká "dohoda, porozumění." V každém případě Jágrova situace v Calgary jistě stojí v příštích dnech za sledování a může se stát jasnější," napsal na Twitter Bob McKenzie z TSN pár hodin před tréninkem Calgary.

K němu se přidal další hlas přímo z kanadského Calgary, kde se čekalo, že zásadní sdělení bude předneseno odpoledne místního času (rozdíl oproti Česku činí osm hodin).

„Nejsem si jistý, jaké zprávy se dnes objeví ohledně Jaromíra Jágra a Calgary Flames, ale nebude to slavnostní odchod do důchodu. Tohle mi bylo řečeno. Odejde? Operace? Bude mimo, než bude zdravý?" odhadoval na Twitteru Wes Gilbertson, reportér z Calgary.

Nic strhujícího však z Kanady nezaznělo.

Pětačtyřicetiletý Jágr má v této sezóně NHL mimo jiné zálusk na absolutní rekord v počtu odehraných zápasů, jenže v tomto ročníku zatím zasáhl jen do 22 utkání. Celkově má na svém kontě 1733 duelů a v historickém pořadí mu patří třetí místo za Markem Messierem (1756) a Gordiem Howem (1767).

V této sezóně už se mu ale krátí čas. Do konce ročníku totiž zbývá 43 duelů a Jágr potřebuje k sesazení Howea nasbírat ještě 35 startů.

Angažmá v Calgary mu zatím příliš nevychází. Potýká se se zraněními a do bodových statistik se naposledy zapsal na konci listopadu.

Dokončí Jaromír Jágr sezónu v Calgary?
Ano
65,1 %
Ne
34,9 %
Celkem hlasovalo 10991 čtenářů.

Reklama

Související témata: