Hlavní obsah

Toronto - Ottawa 3:4Kempný a Chlapík bodovali v NHL, Polák měl smůlu

New York/Praha

Čeští hokejisté Michal Kempný a Filip Chlapík bodovali ve středečních zápasech zámořské NHL. První jmenovaný si připsal asistenci na vedoucím gólu, jeho Chicago ale prohrálo s Minnesotou 1:2. To útočník Chlapík gólovou přihrávkou pomohl k výhře Ottawy nad Torontem 4:3.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Hokejisté Minnsoty Jonas Brodin (25), Mikael Granlund (64), Matt Dumba (24) a Mikko Koivu slaví gól proti Chicagu.

Článek

Chicago prohrálo po dvou výhrách za sebou. Na domácím ledě ale začalo dobře, když v první třetině dorazil Kempného ránu od modré do brány Brent Seabrook. Kouč Wild Bruce Boudreau si vzal sice challenge kvůli podezření na ofsajd, ale gól platil.

V polovině zápasu však srovnal Jonas Brodin, jehož střela se odrazila od hokejky útočníka Blackhawks Tommyho Wingelse. Na začátku třetí třetiny pak rozhodl o vítězství hostů při hře čtyři na čtyři Ryan Suter.

Za poražené nastoupil také obránce Jan Rutta. Ve třetí útočné formaci odehrál 12 minut a 37 sekund ex-chomutovský David Kämpf a připsal si jednu střelu a jeden hit.

Nešťastnou chvilku prožil v úvodní třetině obránce Toronta Roman Polák, když při bránění před brankovištěm usměrnil střelu Thomase Chabota za záda vlastního gólmana Frederika Andersena.

Ve třetí třetině se pak blýskl Filip Chlapík. Od mantinelu parádně našel Gabriela Dumonta, který dorazil do brány svoji vlastní střelu a vrátil Ottawě vedení na 3:2 poté, co předtím prohospodařila dvoubrankový náskok. Pro Chlapíka šlo o druhý bod v sedmém utkání NHL v kariéře.

Toronto dokázalo znovu srovnat, ale tři minuty před koncem definitivně rozhodl o výhře Ottawy, aktuálně čtvrtého nejhoršího týmu celé ligy, Tom Pyatt. Senátoři se tak dokázali oklepat z úterního výprasku od Chicaga (2:8).

Toronto - Ottawa 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Branky: 39. Borgman, 41. J. van Riemsdyk, 53. Rielly - 12. Chabot, 22. Hoffman, 43. Dumont (Chlapík), 57. Pyatt. Střely na branku: 48:32. Diváci: 19 117. Hvězdy zápasu: 1. C. Anderson, 2. Pyatt (oba Ottawa), 3. Rielly (Toronto).
Chicago - Minnesota 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky: 13. Seabrook (Kempný) - 30. Brodin, 44. Suter. Střely na branku: 35:27. Diváci: 21 721. Hvězdy zápasu: 1. Suter, 2. Dubnyk (oba Minnesota), 3. Seabrook (Chicago).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články