Hlavní obsah

Český zápis v NHL. Po deseti letech Mrázek vyrovnal Haška

Praha

Dvě čistá konta v řadě si připsal hokejový brankář Petr Mrázek. Dvakrát byl v NHL stoprocentní. Detroitský gólman tímto počinem vyrovnal Dominika Haška, který si v dresu Red Wings připsal dvě nuly v lednu 2008. Žádný jiný brankář v tomto klubu dvě čistá konta v řadě nezaznamenal. „Dnes jsem se cítil dobře. Nemám moc minut, takže se každý zápas snažím,“ citoval Mrázka server heraldonline.com.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Petr Mrázek přijímá gratulace. Poslední dva zápasy vychytal nulu.

Článek

Hokejisté New Jersey Devils a Chicaga se neprosadili. Mrázek by chtěl více času v brance, po posledních dvou duelech se jeho šance zvýšila. V letošním ročníku zámořské ligy dostává přednost Jimmy Howard. Ten se představil v 37 zápasech, drží si úspěšnost 91,3 % a v průměru inkasoval 2,74 branky na zápas.

Pětadvacetiletý Čech má 14 zápasů, % úspěšnost 90,4 a 3,14 gólu na utkání.

„Byl skvělý. Když hrajete na této úrovni, chcete čas na ledě. Bavíme se o tom hodně. Musíte to předvést znovu a znovu a on několik takových zápasů předvedl," řekl pro detroitnews.com trenér Jeff Blashill.

Mrázek v posledních dvou zápasech zastavil 64 střel. V předchozích utkáních pětkrát inkasoval ze 24 střel a jeho úspěšnost nedosáhla 80 %. „Snažím se získat sebevědomí v každém zápase, každým zákrokem, který udělám. Nemám moc minut, takže se každý zápas snažím," řekl k současnému vytížení Mrázek. „Dneska večer jsem se cítil dobře," dodal.

Dnes v noci hraje Detroit s Philadelphií. Bude v brance opět zářit český gólman?

Reklama