Hlavní obsah

Chicago - Toronto 2:3 PPČeši se neprosadili. Chicago zase padlo, v prodloužení bylo hotovo za šest sekund

New York/Praha
Aktualizováno

Gól z trestného střílení po šesti sekundách prodloužení rozhodl o výhře hokejistů Toronta v Chicagu 3:2. Čeští hráči vyšli naprázdno, bodově se neprosadili domácí Michal Kempný a David Kämpf, ani torontský zadák Roman Polák. Chicagský obránce Jan Rutta se vůbec nedostal do sestavy.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

William Nylander (29) oslavuje se spoluhráči z Toronta výhru v Chicagu.

Článek

Domácí se dvakrát trefili v přesilovce. Brent Seabrook nejprve otevřel skóre zápasu a Nick Schmaltz ve třetí třetině vyrovnával na 2:2. Za hosty skórovali Mitchell Marner a Nazem Kadri.

Za nerozhodného stavu se zápas prodlužoval a torontský William Nylander si už po šesti sekundách nastaveného času vynutil při brejku faul od Duncana Keitha. Následné trestné střílení proměnil a zápas ukončil.

Toronto tak slaví druhou výhru v sedmi zápasech. Chicago prohrálo počtvrté v řadě.

Na svém ledě podlehlo proti Los Angeles v prodloužení i Calgary (1:2), které nastoupilo bez českých hráčů. Gólman David Rittich seděl jen na střídačce a útočníci Michael Frolík a Jaromír Jágr zůstávají dál mezi zraněnými.

Legendární Jágr tak dnešním duelem přišel o možnost v této sezóně překonat slavného Gordieho Howea na vrcholu historického pořadí v počtu odehraných zápasů v NHL.

Flames přitom vedli od první třetiny po zásahu Seana Monahana. Ve třetí části však srovnal v přesilovce Jake Muzzin a 27 sekund před koncem prodloužení rozhodl Tanner Pearson trefou z pravého kruhu pro vhazování.

Chicago - Toronto 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 6. Seabrook, 48. N. Schmaltz - 17. Marner, 45. Kadri, 61. W. Nylander z trestného střílení. Střely na branku: 36:36. Diváci: 21 563. Hvězdy utkání: 1. W. Nylander, 2. Andersen, 3. Kadri (všichni Toronto).
Calgary - Los Angeles 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 15. Monahan - 45. Muzzin, 65. Pearson. Střely na branku: 31:27. Diváci: 19 004. Hvězdy utkání: 1. Kuemper (Los Angeles), 2. Monahan (Calgary), 3. Pearson (Los Angeles).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.