Hlavní obsah

Calgary nabídlo Jágra ostatním klubům. Další variantou je návrat domů

Calgary/Praha
Aktualizováno

Calgary Flames už s Jaromírem Jágrem nepočítají. Kanadský hokejový klub dnes v poledne amerického východního času (20.00 SEČ) umístil pětačtyřicetiletého českého veterána na tzv. waiver list, odkud si ho v následujících 24 hodinách může vybrat kterýkoli ze zbylých 30 týmů NHL. Tato varianta je ale nyní krajně nepravděpodobná. Spíš se mluví o návratu domů.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr při rozbruslení Calgary před utkáním s Winnipegem.

Článek

Jágr s Calgary uzavřel v říjnu roční smlouvu, ale vzhledem ke zdravotním problémům za ně odehrál pouze 22 zápasů, v nichž vstřelil jediný gól a přidal šest asistencí.

Od 31. prosince ale nehrál a 14. ledna byl zpětně umístěn na listinu zraněných hráčů. Vypadá to tedy jako smutná tečka za mimořádnou kariérou české hokejové legendy.

Jágr odehrál 1733 zápasů v základní části NHL a nasbíral v nich 1921 bodů.

Už ve středu se ale vypařila i teoretická možnost, že by se v historické tabulce odehraných zápasů posunul před dosavadního lídra Gordieho Howea (1767). Jágrovi v tuto chvíli na něj schází 34 startů.

„V pondělí jsem s 'Jagsem' mluvil a měli jsme docela dlouhý rozhovor. Dál není zcela v pořádku po potížích s kolenem a třísly. Pracuje na tom, aby byl co nejdříve stoprocentně zdravý, to je nyní to hlavní. Ale uvidíme, co se stane, zatím je Jaromír stále mezi zraněnými hráči," prohlásil přitom v týdnu trenér Flames Glen Gulutzan.

Jágrův agent Petr Svoboda dostal už před časem od Calgary svolení, aby jednal s jinými kluby. Zkoušet to ale v NHL ještě v příští sezóně, vypadá při momentální konstelaci jako čiré bláznovství.

Jágr by se nyní mohl vrátit do mateřského Kladna k prvoligovým Rytířům, které vlastní. Už ve středu se v Česku uzavírá přestupní termín.

Dohraje Jaromír Jágr letošní sezónu na Kladně?
ano
56,7 %
ne
43,3 %
Celkem hlasovalo 15710 čtenářů.

Reklama

Související témata: