Hlavní obsah

Jágrův potupný konec? Může si za to sám, co jiného jste čekali, tvrdí komentátor

New York/Praha

V zámořské NHL se zapsal mezi nesmrtelné, v nejlepší lize světa odehrál téměř čtvrtstoletí, posbíral řadu cen, vydělal slušné jmění a v 45 letech se tak může s hokejem v Severní Americe rozloučit s pocitem skvěle odvedené práce. Fanoušci, ale možná i Jaromír Jágr sám, mají nejspíš pocit, že konec v elitní soutěži měl proběhnout mnohem důstojněji s fanfárami, místo toho aby se ze dne na den coby nechtěný vypařil do Kladna. Zámořský komentátor Ken Campbell má ale trochu jiný názor.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr si dres Calgary moc neužil. NHL zřejmě navždy opouští.

Článek

„Převládá pocit, že si Jágr zasloužil dostat možnost odejít podle svých not. A že od Flames bylo potupné umístit ho na listinu volných hráčů a pak ho poslat do nižší soutěže. Mám jedinou otázku: Jak jinak si lidé představovali, že v NHL skončí? Sportovec má vždy dvě možnosti - odejít z rozhodnutí svého, nebo někoho jiného," rozebírá Campbell na stránkách The Hockey News.

Uvádí třeba příklad Marka Recchiho, jenž v 43 letech oznámil konec kariéry po triumfu s Bostonem ve Stanley Cupu. A také případ hvězdného Marcela Dionnea, jehož naopak generální manažer New Yorku Rangers Neil Smith dal na waiver list, čímž mu v podstatě ukončil kariéru v NHL.

„Jágr mohl dopadnout ještě hůř. Jeho miliónový kontrakt s Calgary nebyl rozvázán a klub ho tak dál bude platit i během působení v Kladně. Problém je, že v tomto případě se nerýsoval žádný lepší konec. Jágr dával jasně najevo, že skončí až v době, kdy o jeho služby nebude v NHL zájem. A to se nyní stalo," pokračuje expert.

V jednání Flames nevidí nic špatného. „I když jste Jaromír Jágr, hokej jako takový vám nic nedluží," uvádí s tím, že český veterán vydělal v NHL 130 miliónů dolarů (podle současného kurzu cca 2,7 miliardy Kč), může se těšit na uvedení do Síně slávy a vedle dvou Stanley Cupů získal pětkrát Art Ross Trophy a jednou Hart Memorial Trophy.

„Byl superhvězdou ve dvou ligách, má za sebou skvělou kariéru. A jako jiné skvělé věci to prostě jednou celé končí. Tady nejsou žádní špatní týpci, a není žádný důvod Jágra litovat," dodal Campbell.

Vrátí se ještě Jaromír Jágr do NHL?
Určitě ano. Ještě v této sezóně si NHL zahraje
5,1 %
Ano. Ale v této sezóně už si v zámoří nezahraje
13,9 %
Určitě ne. V NHL už nikdy hrát nebude
81 %
Celkem hlasovalo 65367 čtenářů.

Reklama

Související témata: