Hlavní obsah

Hlavní hvězdou měsíce v NHL byl Malkin

Lednovou anketu o první hvězdu měsíce v NHL vyhrál ruský hokejista Jevgenij Malkin z Pittsburghu před dalším centrem Patricem Bergeronem z Bostonu a coloradským brankářem Jonathanem Bernierem.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Lednovou anketu o první hvězdu měsíce v NHL vyhrál ruský hokejista Jevgenij Malkin z Pittsburghu.

Článek

Malkin byl v prvním letošním měsíci s 12 góly ze stejného počtu zápasů nejlepším střelcem soutěže. Obhájcům Stanleyova poháru pomohl k devíti výhrám také sedmi asistencemi. Ve třech utkáních dal jednatřicetiletý útočník vítězný gól a v duelu se San Jose (5:2) dal dvanáctý hattrick v kariéře v NHL.

Bergeron dal v jedenácti lednových zápasech devět gólů a byl druhým nejlepším střelcem. S Bostonem slavil osm výher. Životní zápas odehrál 6. ledna proti Carolině, v němž se pod výhru 7:1 podepsal čtyřmi brankami a asistencí. Čtyři góly v jednom zápase dal za Boston naposledy Dave Andreychuk v roce 1999.

Také Bernier si připsal v jedenácti utkáních osm vítězství, k nimž přispěl úspěšností zákroků 93,9 procenta a průměrem 2,10 inkasovaného gólu na zápas. Při výhře 2:0 nad Columbusem si připsal 16. čisté konto v kariéře.

Nejlepším nováčkem měsíce byl vyhlášen útočník New York Islanders Mathew Barzal. Dvacetiletý centr dominoval nováčkům s 12 asistencemi a 15 body z 13 zápasů. Přednost v anketě dostal mimo jiné před českým útočníkem Dominikem Simonem z Pittsburghu.

Reklama

Související témata: