Hlavní obsah

Dvořák věří, že v St. Louis prožije skvělou sezónu

ST. LOUIS

Nejistota, která hokejového útočníka Radka Dvořáka provázela během léta, je ta tam. Český forvard našel těsně před začátkem přípravných kempů v NHL působiště a věří, že v St. Louis prožije skvělou sezónu. Trojnásobný mistr světa se v minulém ročníku v dresu Edmontonu střelecky trápil, přesto si zahrál ve finále Stanleyova poháru proti Carolině.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Radek Dvořák (vpravo) při tréninku české hokejové reprezentace na MS ve Vídni.

Článek

Dvořák v minulé sezóně vstřelil v 64 zápasech v NHL jen osm branek, navíc měl problémy s třísly a v play-off ho na čas vyřadilo zraněné koleno. "To už je za mnou. Vím, že mám na to hrát lépe. Mojí silnou stránkou je rychlost a góly umím dávat. Předtím se mi to dařilo a těším se, že mě čeká opět skvělá sezóna," řekl Dvořák deníku St. Louis Post-Dispatch.

V St. Louis se setká s oporou Blues Petrem Čajánkem a dalším krajanem v týmu je Martin Ručinský, který v uplynulém ročníku působil v New Yorku Rangers. "Je to chytrý a rychlý hráč. Může našemu týmu hodně pomoci," podotkl na adresu krajana Čajánek. Dvořákovi k angažmá v St. Louis pomohly i potíže slovenského útočníka Vladimíra Országha, který po operaci kolena pravděpodobně vynechá celou nadcházející sezónu.

Trenér Mike Kitchen zatím netuší, zda by Dvořák mohl zaujmout i Országhovo místo v elitní formaci s Čajánkem a Keithem Tkachukem. "Řada lidí spekuluje, jak by mohla sestava vypadat, ale teprve uvidíme, co bude fungovat. Radek je v NHL ostříleným hráčem a s novými pravidly bude při své rychlosti určitě posilou," prohlásil Kitchen.

Reklama