Hlavní obsah

Jágr se chystá na NHL, ale zápas zatím raději nehrál

Útočník Jaromír Jágr se připravuje s hokejisty New Yorku Rangers na novou sezónu NHL, ale z preventivních důvodů zatím nezasáhl do tréninkových utkání. Není to však nic, co by českou hvězdu znervózňovalo, neboť po operaci levého ramena poraněného během vyřazovacích bojů minulé sezóny jde zatím vše podle předpokladů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr při odletu z letiště v Praze-Ruzyni.

Článek

Vítěz Ceny Lestera B. Pearsona z minulé sezóny, trofeje pro nejlepšího hráče, o které rozhodují sami hokejisté, se sice v pátek zapojil do přípravy, ale tréninkovým utkáním zatím pouze přihlížel. Zápasy v kempech nejsou žádnou bezkontaktní exhibicí, a to je také hlavní důvod, proč se v nich Jágr neobjevil. "Trenéři a doktoři chtějí mít jistotu, že nedostanu nějaký úder, a proto si zatím nepřejí, abych tato utkání hrál. Především chtějí, aby moje rameno bylo silné a neradi by dali šanci nějakým komplikacím," řekl Jágr americkým novinářům.

Ten, kdo mezi více než 60 hráči v tréninkovém centru Madison Square Garden spatřil při prvním pohledu slavné číslo 68, byl brzy vrácen do reality. Jágrovu slavnou osmašedesátku si totiž na sebe navlékl obránce Darius Kasparaitis. Podle deníku New York Post se slavné české křídlo neobjeví na ledě během tréninkových utkání nejméně první čtyři dny kempu a určitě nezasáhne ani do úvodních přípravných duelů Rangers, které sehrají v úterý a ve středu proti New Jersey Devils.

Opatrná cesta

Nový klubový rekordman v počtu získaných bodů a vstřelených gólů v jedné sezóně, jenž si zranění přivodil během prvního utkání série play-off právě s New Jersey, absolvoval operaci ramena devět dnů po čtvrtém a zároveň posledním zápasu této série.

Ačkoliv se původně předpokládalo, že na páteční start kempu bude již Jágr zcela připraven, Rangers volí raději opatrnou cestu. "Jsem v klidu. Vím, jak se cítím. Po operaci mi řekli, že rehabilitace zabere čtyři až šest měsíců. A nikdy nevíte, co se může přihodit, i když jste zdravý. Oni chtějí mít prostě jen jistotu. Ale kdyby to bylo na mně, už bych chtěl hrát," prohlásil Jágr.

Renney si chce být naprosto jistý

Ani největší hvězda týmu však nemá v tomto ohledu poslední slovo. "Vypadá to dobře, ale bylo to vážné zranění. Možná budu za toho zlého, ale chci tomu dát opravdu čas, abych si byl naprosto jistý, že Jágr je připraven na kontaktní hokej," komentoval situaci trenér Tom Renney.

Nějaké přípravné zápasy by však Jágr rozhodně chtěl před startem sezony odehrát. Úvodní soutěžní duel sehrají Rangers 5. října doma proti Washingtonu.

Reklama