Hlavní obsah

Rangers získali z Tampy Bay práva na českého obránce Hájka

New York

Práva na českého hokejového obránce Libora Hájka, který hraje v juniorské WHL v celku Regina Pats, nově vlastní v NHL New York Rangers. Získali je v rámci výměny z Tampy Bay za obránce Ryana McDonagha a útočníka J.T. Millera.

Foto: Sport.cz

Český obránce Libor Hájek na MS dvacítek v Buffalu.

Článek

Do týmu Rangers zamířili forvardi Vladislav Naměstnikov a Brett Howden. Klub z Manhattanu převzal od Lightning také právo výběru v prvním kole draftu a možnou volbu i v druhém kole.

Dvacetiletého Hájka Tampa Bay draftovala v roce 2016 v druhém kole na 37. pozici. Odchovanec Komety Brno působí ve WHL třetí sezónu. Nejdříve nastupoval za Saskatoon, odkud v lednu zamířil do Reginy.

V dresu české dvacítky se představil na letošním mistrovství světa v Buffalu a byl s osmi body za gól a sedm asistencí ze sedmi utkání druhým nejproduktivnějším obráncem turnaje.

Dosavadní kapitán Rangers McDonagh si v této sezóně připsal v 49 duelech 26 bodů za dvě branky a 24 asistencí. Ještě na příští sezónu má osmadvacetiletý Američan platný šestiletý kontrakt celkem na 28,2 milionu dolarů.

O čtyři roky mladší Miller v 63 duelech nasbíral 40 bodů za 13 gólů a 27 přihrávek. Po sezoně mu skončí dvouletá smlouva na 5,5 miliónu dolarů a může se stát chráněným volným hráčem.

Pětadvacetiletý Naměstnikov nastupoval v sezoně v útoku Tampy Bay s produktivními lídry Nikitou Kučerovem a Stevenem Stamkosem. V 62 duelech zaznamenal 44 bodů za 20 gólů a 24 asistencí. V červnu mu vyprší dvouletý kontrakt na 3,875 milionu dolarů a bude chráněným volným hráčem. Devatenáctiletý Howden působí v WHL v Moose Jaw.

Reklama

Související témata: