Hlavní obsah

Plzeň - Jyväskylä 4:2Hokejisté Plzně vyhráli i druhé utkání v LM, porazili Jyväskylä

Hokejisté Plzně vyhráli i druhé utkání v Lize mistrů. Po švýcarském Luganu dnes dokázali doma porazit finský tým Jyväskylä 4:2 a s šesti body vedou skupinu H. Gólem a asistencí se na tom podíleli Ondřej Kratěna a David Stach, v dresu severského týmu se prosadil David Tomášek.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Radost plzeňských hokejistů v Lize mistrů

Článek

Čtvrtfinalista uplynulého ročníku finské soutěže se v Plzni dostal již ve 3. minutě do vedení, poté co Kolehmainen potrestal vyloučení Jakuba Kindla. Indrák však rychle vyrovnal a se spoluhráči z druhého útoku Kratěnou a Strachem zajistili domácím vedení.

"Jsme rádi, že jsme vždy dokázali reagovat na obdrženou branku, to bylo důležité. Oni hráli přesilovky velmi dobře a zejména v první části z nich pořádně tlačili," uvedl trenér domácích Ladislav Čihák na klubovém webu.

Ve druhé třetině sice dokázal Tomášek, který přišel do Jyväskylä před sezonou z Pardubic, snížit, ale Vojtěch Němec vrátil Plzni za 36 sekund dvoubrankové vedení zpět.

"Byl to těžký zápas. Hosté výborně bruslili, hráli skvěle na puku, ale kluci to zvládli skvěle v defenzivě a navíc jsme v ofenzivě proměnili šance," dodal Čihák.

Další utkání v LM čeká Plzeň v pátek 7. září, kdy se představí na ledě dnešního soupeře. O dva dny později budou Západočeši hrát v Luganu.

Hokejová Liga mistrů - skupina H:
HC Škoda Plzeň - JYP Jyväskylä 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Indrák (Kratěna), 5. Kratěna (Stach), 32. Stach (V. Nedorost), 35. V. Němec (Kracík) - 3. Kolehmainen (Vainio), 35. Tomášek (Turkulainen, Louhivaara). Rozhodčí: Sewell (Brit.) Hodek - Brejcha, Hynek (všichni ČR). Vyloučení: 5:10, navíc Tomášek (Jyväskylä) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3844.
Sestava Plzně: Milčakov - J. Kindl, Čerešňák, Allen, Kaňák, Pulpán, Vráblík - Kantner, Nedorost, Gulaš - Stach, Kratěna, Indrák D. - Kindl, Kracík, V. Němec - P. Straka, Kodýtek, Eberle - Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.
Skupina A:
Curych - Frölunda 3:2 po sam. náj.
Vídeň - Aalborg 2:3 v prodl.
Skupina G:
Växjö - Salcburk 5:2 (za domácí Horák 1+1)
Cardiff - Bern 2:3 v prodl.
Skupina H:
Banská Bystrica - Lugano 5:2.

Reklama

Související témata: