Hlavní obsah

České týmy září v Lize mistrů! Kometa i Plzeň mají do odvet luxusní náskok

mm, škvČTKSport.cz
Aktualizováno

Parádní vstup do play off hokejové Ligy mistrů se povedl oběma českým zástupcům. Úřadující tuzemský šampion Kometa Brno dokonale využil výhody domácího ledu a v úvodním osmifinále zvítězil nad nejlepším finským týmem z posledních let Tapparou Tampere vysoko 5:1, plzeňská Škoda veze z italského Bolzana po výhře 6:1 ještě komfortnější náskok. Odvety jsou na programu za dva týdny v Tampere resp. v Plzni.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller z Brna (vpravo) dává gól, vlevo je překonaný brankář Christian Heljanko.

Článek
Fotogalerie

Brňané vyšli z porovnání kvality české a finské ligy s jasným náskokem do odvety. Oba týmy jsou v domácích soutěžích před reprezentační přestávkou kvůli turnaji Karjala shodně na šestém místě, ale Kometa měla zápas pod kontrolou a s chutí si zastřílela. Dvě branky dal kapitán Čermák, gól a asistenci si připsal Mueller.

Plzeň v posledních vystoupeních zrovna nezářila a po čtyřech porážkách za sebou klesla v extralize až na devátou příčku. V základní skupině Ligy mistrů si ale vede skvěle, během šesti utkání ztratila jediný bod a zůstala jediným neporaženým celkem v tomto ročníku.

A to i po úvodním osmifinále Champions League, v němž hattrickem zazářil Miroslav Indrák. Oba české týmy se mohou pochlubit nejvyššími výhrami celého úterního programu vyřazovací části evropské pohárové soutěže.

Brno i Plzeň jsou ve stejné polovině pavouku play off. Pokud by oba týmy zvládly nejen tuto sérii, ale i nadcházející, měl by český hokej jistotu zastoupení v závěrečném boji o European Trophy pro vítěze, neboť Kometa se Škodou by se v semifinále postavily proti sobě.

Osmifinále play off hokejové Ligy mistrů - 1. zápasy:
Kometa Brno - Tappara Tampere 5:1
Branky:  8. a 54. L. Čermák, 10. Plášek, 23. Mueller, 49. P. Holík,  - 25. Moilanen
Bolzano - Plzeň 1:6
Branky: 23. Petan - 7., 25. a 39. Indrák, 5. Allen, 33. Gulaš, 50. P. Straka
Výsledky dalších úvodních osmifinálových zápasů:
Malmö Redhawks - SC Bern 4:1
Storhamar - Skelleftea AIK 4:4
HC Lugano - Frölunda Indians 1:1
Curych Lions - Kärpät Oulu 4:4
Red Bull Mnichov - EV Zug 2:3
Rouen Dragons - Red Bull Salcburk 3:3.

Reklama

Související témata: