Hlavní obsah

Plzeň - Bolzano 6:2Gulašova galashow v Lize mistrů. Hokejoví Indiáni slaví postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Gulaš (trestné střílení) 1 : 0
22. Gulaš 2 : 0
24. Gulaš 3 : 0
26. Preisinger 4 : 0
29. Insam 4 : 1
34. Gulaš 5 : 1
34. Findlay 5 : 2
52. Indrák 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně si zahrají čtvrtfinále Ligy mistrů. Po výhře na ledě Bolzana 6:1 zvládli Indiáni i úterní odvetné osmifinále, když na domácím ledě vyhráli 6:2. Čtyřmi trefami se blýskl střelec Milan Gulaš, u dalšího gólu asistoval. Indiáni zůstávají jediným neporaženým mužstvem v soutěži.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost plzeňských hráčů z gólu v utkání Ligy mistrů s Bolzanem.

Článek
Fotogalerie

Trenéři v utkání šetřili pouze zkušené útočníky Ondřeje Kratěnu s Václavem Nedorostem, jinak Indiáni nastoupili v nejsilnější sestavě a od úvodního buly diktovali tempo hry. Již ve druhé minutě Němec po závaru v obranném pásmu Bolzana napálil pravou tyčku. Domácí se neprosadili ani v přesilovce, ale v 16. minutě si unikající Gulaš vynutil faul a z trestného střílení otevřel skóre.

Pasivní hosté inkasovali další gól záhy po pauze. Ve 22. minutě Gulaš při přečíslení dva na jednoho překvapil rychlou střelou gólmana Smithe. O necelé dvě a půl minuty později Němec přesným pasem do jízdy vysunul aktivního Gulaše a ten povedeným bekhendovým blafákem dokonal hattrick.

Za chvíli při vyloučení kapitána hostů Bernarda po dlouhé přihrávce Indráka zvýšil tváří v tvář Smithovi Preisinger na 4:0 a do branky Bolzana naskočil Kanaďan Irving.

Bývalý gólman Calgary zastavil plzeňský nápor a naopak Findlayho pokus z bezprostřední blízkosti musel zastavit Milčakov. Poté domácí promarnili početní výhodu a jejich zaváhání v rozehrávce potrestal Insam po ideální přihrávce Kuparinena.

Po polovině utkání znovu zabrali domácí, Gulaš svoji individuální akci ale zakončil jen střelou do levé tyče. Na druhé straně vzápětí neuspěl v dobré pozici Insam. Lépe se vedlo ve 34. minutě Gulašovi, který střelou přes obránce zaznamenal čtvrtý gól.

O 23 vteřin později na 5:2 snížil po zaváhání Milčakova důrazný Findlay. V závěru druhé třetiny nezakončil svůj nájezd úspěšně Kantner.

Do závěrečné dvacetiminutovky Indiáni nastoupili s menším zaujetím. Agresivně hrající hosté však nedokázali snížit tříbrankové manko ani během přesilovky a naopak inkasovali pošesté. Při vyloučení Marchettiho zlomil v 52. minutě definitivně odpor Italů přesným švihem z pravého kruhu Indrák a do kabiny vyprovodil domácí potlesk téměř pěti tisíc diváků.

Osmifinále play off hokejová Liga mistrů - odvetné utkání:
HC Škoda Plzeň - HC Bolzano 6:2 (1:0, 4:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Gulaš z tr. střílení, 22. Gulaš (V. Němec), 24. Gulaš (V. Němec), 26. Preisinger (Indrák), 34. Gulaš, 52. Indrák (Kaňák, Gulaš) - 29. Insam (Kuparinen), 34. Findlay. Rozhodčí: Linde (Švéd.), Lemelin (Švýc.) - J. Ondráček, Špůr (oba ČR). Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 4831. První zápas: 6:1, postoupila Plzeň.
Plzeň: Milčakov - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Allen, Pulpán, Vráblík - P. Straka, Kodýtek, Eberle - Gulaš, V. Němec, Indrák - Pour, Presinger, Stach - Kantner, Kracík, D. Kindl. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Bolzano: J. Smith (26. Irving) - Nordlund, Marchetti, Glira, Rowley, Geiger, T. Campbell, Mackenzie - Catenacci, Findlay, Blunden - Miceli, Crescenzi, Petan - Carozza, Kuparinen, Insam - Schweitzer, Bernard, Frank. Trenéři: Suikkanen a Barski.

Reklama

Související témata: