Hlavní obsah

Indiáni jsou v semifinále Ligy mistrů! Čeká je Frölunda, která rázně vyprovodila Kometu

lik, vapČTKSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Plzně v odvetě čtvrtfinále play off Ligy mistrů vyhráli 2:1 po nájezdech nad Skelefteou a v součtu s remízou 3:3 v prvním utkání je to posouvá dál. Brno podlehlo na ledě Frölundy 1:6, předtím doma 1:4. Plzeň čeká boj o finále právě proti Frölundě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňská radost. Jan Kovář z Plzně (vlevo) skóroval v závěrečných nájezdech.

Článek
Fotogalerie

První gól v Plzni dal až v čase 57:32 při přesilovce Robin Alvarez, ale během plzeňské power play vyrovnal 36 vteřin před koncem základní hrací doby obránce Jakub Kindl.

Udržení neporazitelnosti a postup Indiánům do semifinále zajistily až zvládnuté samostatné nájezdy, v nichž Skelleftea uspěla jen jednou, domácí naopak třikrát, když vítězný proměnil střelou k levé tyči Jan Kovář.

Jedinou branku Brna dnes vstřelil hned v úvodu zápasu mladík Erik Meluzín, od druhé třetiny už se ale hrálo podle švédských not. Frölunda se v boji o finále utká v lednu s Plzní.

Úřadující český mistr přijel na sever Evropy bez řady opor, vedle jiných chyběli v jeho sestavě i zkušení forvardi Erat s Plekancem, čerstvé extraligové posily. Přesto se Kometě povedl úvod zápasu, když už ve třetí minutě se dostala do přečíslení čtvrtá formace Brna a Meluzín otevřel pohodlně skóre.

Branka ale domácím týmem nijak neotřásla. Brno ztratilo i teoretické naděje a jen s obtížemi čelilo nátlakové hře domácího týmu, který dovedl zápas do pohodového konce. Vysokou výhru završil na konci 54. minuty Ponthus Westerholm.

Kärpät nestačil na Salcburk

Semifinále bude bez finských klubů. Poslední finský zástupce Kärpät Oulu vypadl ve čtvrtfinále se Salcburkem, který po domácí výhře 3:2 remizoval v odvetě 1:1. O postup do finále se rakouský šampion v lednu utká s Mnichovem, který gólem v prodloužení vyřadil Malmö.

Salcburk se do semifinále Ligy mistrů probojoval poprvé, v roce 2011 ale dokázal vyhrát jejího předchůdce European Trophy. V Oulu mu k postupu stačila remíza, kterou 44 úspěšnými zákroky vychytal americký brankář Steven Michalek. Po loňském triumfu Jyväskylä tak bude tentokrát vítěz Ligy mistrů z jiné země.

Mnichov doma nad Malmö zvítězil o gól, odvetu stejným rozdílem prohrál. Za stavu 5:4 se tak hrálo prodloužení, které v páté minutě ukončila třetí branka Trevora Parkese v utkání.

Liga mistrů, čtvrtfinále
Plzeň–Skelleftea 2:1 SN
Branky: 60. J. Kindl, rozh. nájezd Kovář – 58. Alvarez
První utkání 3:3, postupuje Plzeň
Frölunda–Brno  6:1
Branky: 21. a 30. Genoway, 42. a 54. Westerholm, 27. Carlsson, 44. Rakhshani – 3. Meluzín
První utkání 4:1, postupuje Frölunda
Kärpät Oulu–Red Bull Salcburk 1:1 (0:1, 1:0, 0:0)
Branky: 22. Osala – 15. Rauchenwald
První zápas 2:3, postupuje Salcburk
Malmö Redhawks–Red Bull Mnichov 5:5 v prodl. (2:1, 2:3, 1:0 - 0:1)
Branky: 3. Sylvegard, 12. Olofsson, 35. Janolhs, 39. Olsson, 54. Storm – 20., 22. a 65. Parkes, 25. Shugg, 40. Boyle
První zápas 1:2, postupuje Mnichov

Reklama

Související témata: