Hlavní obsah

Davos - Třinec 3:1Konec nadějí. Třinec si semifinále Spengler Cupu nezahraje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Klasen 1 : 0
37. Kovařčík 1 : 1
48. Klasen 2 : 1
60. Wieser 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince prohráli v sobotním čtvrtfinále Spenglerova poháru s pořadatelským Davosem 1:3 a na semifinále turnaje tak musí zapomenout. Oceláři se prali o postup, za stavu 1:2 odvolali gólmana, a nakonec inkasovali do prázdné branky. O postupu domácího celku rozhodl dvěma góly Linus Klasen.

Foto: Gian Ehrenzeller, ČTK/AP

Hokejista Davosu Andres Ambühl bojuje o puk v utkání Spengler Cupu s třineckým Guntisem Galvinsem.

Článek

"Celý turnaj nás trápila střelecká nemohoucnost. Pokud bychom všechny šance využili, jsme teď v semifinále," řekl klubovému webu asistent trenéra Třince Marek Zadina, který tým v Davosu uvedl, protože hlavní kouč Václav Varaďa je s českou reprezentační dvacítkou na mistrovství světa ve Vancouveru.

Třinec začal aktivně a gólmana Lindbäcka hned otestoval Hrňa. V páté minutě zamířil do boční sítě Chmielewski a za domácí zahrozil Simion. Oceláři se ubránili ve dvou oslabeních v krátkém sledu při trestech Kundrátka a Rotha.

Sami pak také nezužitkovali výhodu při Heldnerově pobytu na trestné lavici a v 15. minutě se radovali z vedení domácí. K puku se na pravém kruhu dostal Klasen a trefil levý horní roh Hrubcovy branky. Ještě v první třetině mohl vyrovnat Růžička, ale Lindbäck zasáhl lapačkou.

V úvodu druhého dějství zlikvidoval Hrubec Baderovu šanci. Třinec se neprosadil při Aeschlimannově vyloučení a navíc gólman Ocelářů musel v přesilovce krýt Kesslerovu šanci. Ve 27. minutě nevyužil příležitost vyrovnat Dravecký.

Stav se nezměnil při trestech domácího Stoopa a třineckého Ciencialy, ale hosté se dočkali ve 37. minutě. Krajíček při svém výpadu přihrál bekhendem před branku Ondřeji Kovařčíkovi, který usměrnil puk za Lindbäcka.

Ve 43. minutě při pobytu Draveckého na trestné lavici mohl v oslabení otočit stav Adamský, ale v úniku na gólmana Davosu nevyzrál. Hrubec si poradil s Meyerovou střelou, na druhé straně neproměnil Hrňovu přihrávku Růžička.

Vedoucí branky se dočkal Davos ve 48. minutě. Do Klasenova pokusu do okryté branky stihl ještě skočit Roth, ale puk přesto skončil v brance. Odpovědět mohl v polovině závěrečné části Růžička, jemuž zabránilo po průniku v zakončení seknutí soupeře, ale sudí faul neodpískali.

Třinec se pak ubránil při Krajíčkově vyloučení, ale porážku už neodvrátil. V 58. minutě v šanci zamířil těsně mimo Dravecký, puk se odrazil od hráče u branky a sudí si nepřehlednou situaci raději ověřil u videa. Stejně tak i pokus Dina Wiesera do prázdné branky, kam se puk dostal těsně před vypršením hrací doby.

Oceláři se při premiérové účasti na 92. ročníku tradičního turnaje rozloučili bez výhry. Ve skupině podlehli Magnitogorsku 1:2 po samostatných nájezdech a Kuopiu 1:3.

"Předvedli jsem v Davosu dobré výkony a naše hra se musela líbit. Kluci makali, za což jim děkuji. Přál bych si, abychom tyhle výkony přenesli i do extraligy, akorát s větší produktivitou," dodal Zadina.

Čtvrtfinále Spenglerova poháru
Davos - Třinec 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Klasen (Simion, Heldner), 48. Klasen (Ambühl, Simion), 60. D. Wieser - 37. O. Kovařčík (Krajíček). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Hebeisen - Gnemmi, Progin (všichni Švýc). Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 6300 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Roth, D. Musil, Adámek - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski - Dravecký, Mikulík, Roberts Bukarts - Christov. Trenéři: M. Zadina a Raszka.
Metallurg Magnitogorsk - Norimberk Ice Tigers 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky: 22. N. Kuljomin - 5. Reimer, 27. Buck, 29. Pföderl.

Reklama

Související témata: