Hlavní obsah

Skandál na palubě! Opilý ruský mistr světa udeřil letušku, letadlo muselo nouzově přistát

Moskva/Praha

Hodně drsné scény zažili na Nový rok cestující během letu ze Soči do Moskvy. Opilý sedmatřicetiletý muž se v byznys třídě dopouštěl výtržností, kvůli nimž museli piloti nouzově přistát ve Voroněži. Podle ruských médií byl agresorem bývalý vynikající hokejista sborné Oleg Saprykin, mistr světa z roku 2009.

Foto: Profimedia.cz

Oleg Saprykin v dresu ruské hokejové reprezentace.

Článek

Saprykin během letu popíjel whisky a dožadoval se, aby mu letuška přinesla dalšího panáka. Ta ale odmítla, což moskevského rodáka, jenž nastupoval i v NHL za Calgary, Ottawu a Phoenix, rozčílilo.

Podle ruské agentury Interfax udeřil letušku do hlavy a žena po pádu na podlahu utrpěla četné pohmožděny. Saprykin se dostal do konfliktu i s pasažéry. Na videu, které zveřejnilo ruské ministerstvo vnitra, je pak vidět, jak bývalý hokejista křičí i na posádku letadla.

„Policie obdržela od dispečera letecké bezpečnostní služby zprávu o potřebě příchodu policejního sboru na palubu letadla směřujícího ze Soči do Moskvy. Muž, který byl opilý, rušil veřejný pořádek, obscénně se vyjadřoval na adresu cestujících a palubního personálu," uvedla Irina Volkovová, představitelka ministerstva vnitra Ruské federace.

„V souvislosti s tím se pilot letadla rozhodl nouzově přistát ve Voroněži," dodala Volkovová.

Ve Voroněži byl agresivní muž umístěn do cely a skrz mříže vyhazoval poničený nábytek. Nikdo z posádky letadla ale překvapivě na Saprykina, který aktivní kariéru ukončil v roce 2016, nepodal stížnost, takže nebyl obviněn z výtržnictví a vyvázl jen s finanční pokutou.

Po výslechu na policejním oddělení byl propuštěn a se svou ženou a synem zamířil dalším spojem do Moskvy.

Reklama

Související témata: