Hlavní obsah

Vylosováno! Na koho narazí české týmy v osmifinále Ligy mistrů?

Helsinky/Praha

Hokejisté Plzně se v osmifinále Ligy mistrů utkají se švýcarským Lausanne, Hradec Králové narazí na německý Mannheim. Rozhodl o tom páteční los v Helsinkách. První zápasy se odehrají 12. a 13. listopadu a Indiáni i Mountfield je začnou na domácím ledě. Odvety jsou na programu o týden později.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Bude se takto Milan Gulaš a jeho Plzeň radovat i po dvojutkání se švýcarským Lausanne?

Článek

Losování, kterého se kromě šéfa soutěže Martina Baumanna ujal i bývalý finský fotbalový obránce Sami Hyypiä, vítěz Ligy mistrů z roku 2005 s Liverpoolem, neurčilo jen páry pro osmifinále. Znám je už kompletní pavouk. Plzeň s Hradcem Králové se můžou potkat pouze v případě, že se probojují do finále.

Plzeň může sondovat informace o Lausanne u Třince, který na švýcarský celek narazil v základní skupině. Doma sice Oceláři vyhráli 2:1 v prodloužení, v závěrečném utkání skupiny ale v Lausanne prohráli 3:5, čímž přišli o šanci postoupit do vyřazovací části.

„S losem jsme spokojení, byli tam hodně těžcí soupeři, týmy ze Švédska. Výhodou je, že se tam dá jet autobusem, takže člověk nemusí do letadla. Lausanne je jinak krásné město, v tabulce švýcarské ligy jsou, pokud se nemýlím, na třetí místě společně se Zugem. Jedná se o budoucí dějiště mistrovství světa, takže se rozhodně máme na co těšit," říká hlavní trenér Plzně Ladislav Čihák.

Ve švýcarské lize se Lausanne drží na třetím místě s pětibodovou ztrátou na vedoucí Biel. Soupeř Plzně má ale odehráno o dva zápasy méně. Před necelými třemi týdny se Lausanne blýsklo, když doma v přípravném utkání porazilo 4:3 Philadelphii i s Jakubem Voráčkem v sestavě.

Mannheim vyhrál základní skupinu F, když za sebou nechal švédský Djurgården, rakouskou Vídeň a polské Tychy. Z pěti zápasů prohrál jen jediný, na ledě Djurgårdenu. V německé nejvyšší soutěži patří Mannheimu pátá příčka.

"Chtěli jsme mít soupeře v dobré dojezdové vzdálenosti, abychom nemuseli absolvovat dlouhé tripy jako v základní skupině. Mannheim to splňuje, takže jsme spokojení. Těší mě, že má Mannheim výborné divácké zázemí, jeho zápasy navštěvuje průměrně okolo osmi tisíc lidí. Myslím, že by to mohl být dobrý souboj fanoušků. Těším se na to a doufám, že tomu tak bude," říká generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Oba české týmy už před losováním věděly, že v osmifinále na sebe nemůžou narazit. Jako celky postupující z druhých míst svých základních skupin se totiž ocitly ve druhém koši a měly jistotu, že narazí na některého z vítězů osmi základních skupin. Nemohly se potkat jen s mužstvy, na které narazily už ve skupině (Plzeň s švýcarským Zugem a Mountfield se švédským obhájcem triumfu Frölundou).

Los osmifinále hokejové Ligy mistrů:
Djurgården (Švéd.) - Skellefteå (Švéd.)
Augsburg (Něm.) - Biel (Švýc.)
Junosť Minsk (Běl.) - Mnichov (Něm.)
Färjestad (Švéd.) - Frölunda (Švéd.)
Tappara Tampere (Fin.) - Zug (Švýc.)
Bern (Švýc.) - Lulea (Švéd.)
Hradec Králové - Mannheim (Něm.)
Plzeň - Lausanne (Švýc.)
Jak si povedou české kluby v osmifinále Ligy mistrů?
Postoupí Plzeň i Hradec Králové
57,6 %
Postoupí jen Plzeň
19,7 %
Postoupí jen Hradec Králové
7,7 %
Plzeň i Hradec Králové vypadnou
15 %
Celkem hlasovalo 483 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko