Hlavní obsah

Finové mají v nominaci na Karjalu dva nováčky

Dva nováčky zařadil do nominace na domácí turnaj Karjala v Helsinkách kanadský trenér finských hokejistů Doug Shedden. Šestačtyřicetiletý nástupce Erkky Westerlunda na lavičce Suomi dal poprvé šanci brankáři Anttimu Niemimu z Pelicans Lahti a útočníkovi Oskaru Osalovi z Blues Espoo.

Článek

V třiadvacetičlenném výběru má Shedden celkem deset krajánků. Ze Švédska přijedou útočníci Mika Pyörälä s Rikuem Hahlem z Timry, Esa Pirnes z Färjestadu, Petri Pakaslahti ze Södertälje a obránci Pekka Saravo z Luley, Ossi Väänänen z Djurgaardenu a se 151 starty nejzkušenější hráč v nominaci Antti-Jussi Niemi z Frölundy.

Ve Švýcarsku hraje za Davos zadák Janne Niinimaa, forvardi Antti Laaksonen z Fribourgu a Jukka Hentunen. Ten hájil barvy Lugana, ale už se dohodl na angažmá v ruské Kazani, jejímž hráčem se stane právě v reprezentační pauze.

Nominace hokejistů Finska na turnaj Karjala v Helsinkách (8.-11. listopadu):
Brankáři: Jussi Markkanen (Jokerit Helsinky), Antti Niemi (Pelicans Lahti)
Obránci: Mikko Lehtonen, Jukka-Pekka Laamanen (oba Kärpät Oulu), Pekka Saravo (Lulea/Švéd.), Ossi Väänänen (Djurgaarden/Švéd.), Antti-Jussi Niemi (Frölunda/Švéd.), Teemu Aalto (Tappara Tampere), Arto Laatikainen (Blues Espoo), Janne Niinimaa (Davos/Švýc.)
Útočníci: Ville Leino, Tommi Santala, Jani Rita (všichni Jokerit Helsinky), Mika Pyörälä, Riku Hahl (oba Timra/Švéd.), Toni Koivisto (Ilves Tampere), Esa Pirnes (Färjestad/Švéd.), Petri Pakaslahti (Södertälje/Švéd.), Antti Laaksonen (Fribourg/Švýc.), Jukka Hentunen (Lugano/Švýc.), Jarkko Immonen (Jyväskylä), Oskar Osala (Blues Espoo), Janne Pesonen (Kärpät Oulu).

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice