Hlavní obsah

Kovboj na Slovensku. Vítěz Stanley Cupu přišel s nečekanou výzvou

Bratislava/Praha

Prezident vzal hokejku do ruky, aby povzbudil hokej na Slovensku. Tím, který se snaží v dnešní koronavirové době rozhýbat tento sport, je Miroslav Šatan, šéf slovenského hokeje a také mistr světa z roku 2002 a vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem z roku 2009. Pětačtyřicetiletý bývalý útočník natočil netradiční video, v něm vystoupil jako kovboj.

Foto: Sport.cz

Bývalý útočník Miroslav Šatan jako šéf slovenského hokeje v roli kovboje.

Článek

S hokejkou za pasem, džíny, košile, klobouk a koně na nohách. Takto se Šatan představil ve videu. Vybral si správnou hůl a šel sestřelit tři plechovky na hokejové brance. Dvakrát se nemýlil, jednou měl štěstí.

„Ahoj, pozdravuju všechny naše malé hokejisty, kteří momentálně sedí doma a chtěl bych je vyzvat, samozřejmě nejen je, ale i bývalé spoluhráče a fanoušky, aby se přidali k naší výzvě, kterou jsme zorganizovali se Slovenským svazem ledního hokeje. Ukažte něco, co doma děláte a pošlete to svým kamarádům," snaží se povzbudit hokejový národ majitel čtyř medailí z mistrovství světa.

Šatan ukončil kariéru v devětatřiceti letech na mistrovství světa v Minsku, zde kapitán slovenské reprezentace oznámil konec. Šatan se podílel na všech úspěších Slovenska v samostatné historii včetně zisku světového titulu v roce 2002. „Těžko se mi věří, že je konec. Myslím si ale, že je to správné rozhodnutí, a stojím si za ním," řekl před šesti lety.

Rodák z Topolčan byl třikrát vyhlášen nejlepším hokejistou Slovenska, z MS si vedle titulu z roku 2002 odvezl i dvě stříbra (2000 a 2012) a bronz (2003). V zámořské NHL odehrál včetně play off více než 1100 zápasů a v roce 2009 se radoval ze zisku Stanleyova poháru v dresu Pittsburghu. Poslední tři sezony hrál za Slovan Bratislava.

Reklama

Související témata:
Kovbojové