Hlavní obsah

Nejdříve karanténa, poté operace. Hokejový reprezentant zažívá rušný měsíc

Praha

Hektický měsíc, který ale není hokejový. Takové období nyní prožívá hokejista Tomáš Záborský. Před měsícem se vrátil z Finska vládním speciálem domů. Poté čekal útočnik týmu SaiPa na kufry. „Musím to zaklepat, jsme zdraví. Respektujeme všechna opatření, doufám, že tohle pomůže zastavit pandemii,“ řekl po návratu pro Denník Šport. Podle jeho představ vše ale nedopadlo, Slovák musel před pár dny na operaci.

Foto: saipa.fi

Hokejista Tomáš Záborský prožívá hektický měsíc.

Článek

Velikonoce si Záborský s rodinou představoval jinak. Na žádnou pomlázku nedošlo. Víkendové bolesti přičítal tréninkovému zatížení, realita byla ale jiná. Domácí ležení nepomohlo.

„Bolest na pravé straně břicha se stupňovala. Tušil jsem, že to může být slepé střevo. V neděli večer jsem jel na pohotovost, okamžitě mě poslali na chirurgii. Před půlnocí jsem už ležel na operačním sále," citoval Záborský server cas.sk.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Family time❤️ #family #walk #nature #ruskoniejehanba #priroda #prechadzka #rodina #

Příspěvek sdílený Tomas Zaborsky (@tomaszaborsky67),Dub 3, 2020 v 9:48 PDT

Nyní ho čeká ještě pár dní na nemocničním lůžku, poté půjde do domácího léčení. Karanténu po návratu si tak „zpestřil" operací slepého střeva.

„Vstáváme v pět ráno, snažím se věnovat synovi, stavíme lego, běháme po bytě, trochu hrajeme hokej na terase. S manželkou si navaříme a přes videohovory se snažíme komunikovat s rodinou. Je to stereotyp," vyprávěl hokejista téměř před měsícem.

Nyní videohovory používá i pro komunikaci s manželkou a synem, v době pandemie koronaviru nemůže přijímat návštěvy. „Z okna nemocnice je vidím jen na dálku," přiznal Záborský, který by se mohl vrátit postupně do tréninku za měsíc.

Účastník olympijských her i mistrovství světa bude mít náročné léto, aby se vrátil do formy po dlouhé a nucené pauze. „Objednal jsem si stacionární kolo, čekám na něj jako na spasení, jsem z toho na prášky, jsem zvyklý sportovat. V přípravě asi budu muset improvizovat. Uvidíme, jak se situace vyvine," říkal ještě v březnu. Na kolo může nyní ještě zapomenout, velikonoční slepé střevo vše změnilo, oddálilo.

Reklama

  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko