Hlavní obsah

Golonka vyrazí na NHL do Prahy, Slovan jej zatím nepozval

PRAHA

Během 50. a 60. let odehrál legendární Jozef Golonka v dresu hokejistů Slovanu Bratislava úspěšných dvanáct let. Za klub nastřílel přes dvě stovky gólů a patřil k nejlepším československým hokejistům své generace. Přesto zřejmě bude chybět na svátku všech fanoušků Slovanu v úterý 30. září, kdy se „belasí“ utkají v exhibičním zápase s týmem NHL Tampa Bay Lightning.

Článek

„Ptal jsem se bývalých spoluhráčů a zatím nás nikdo nepozval. Nevíme, jak to bude organizované a jestli vůbec budeme mít šanci se dostat na stadión. Vstupenky jsou drahé a já dvě nebo tři tisíce ze svého devítitisícového důchodu platit nebudu,“ řekl sedmdesátiletý Golonka slovenské agentuře TASR.

Náladu si tak snad spraví alespoň o nadcházejícím víkendu, kdy Tampa a New York Rangers zahájí novou sezónu NHL v Praze. Ve středu si totiž byl v české metropoli pro vstupenky na tento hokejový svátek.

Přesto je pochopitelně rád, že tým NHL se představí i na Slovensku. "Je to určitě manažerský úspěch a velký svátek pro slovenský hokej a to je třeba ocenit. Protože dostat takové mužstvo do zápasu proti klubovému celku z Evropy je umění. A nikde není řečeno, že Tampa Slovan jasně porazí," zůstává Golonka optimistou.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články