Hlavní obsah

Při oslavách 100 let uvidí fanoušci desítky hokejových legend

PRAHA

Takové množství bývalých hráčů nebo funkcionářů, kteří se velkou měrou v minulých desetiletích zasloužili o slávu českého hokeje, jste na jednom místě ještě neviděli. Při oslavách 100 let českého hokeje se v úterý 4. listopadu v pražské O2 Areně představí olympijští vítězové z Nagana i většina žijících mistrů světa všech generací. A celá řada se jich dokonce představí i na ledě.

Článek

Od 16 hodin budou osobnosti českého hokeje, kterých pořádající agentura BPA ve spolupráci se svazem a společností Pro-Hockey pozvala několik desítek, oceněny zlatými pamětními medailemi. V 17:15 začne mezistátní přátelský zápas se Slovenskem, kdy český dres opět obléknou Jaromír Jágr a Martin Straka a poté bude následovat exhibiční utkání hokejových legend.

Proti sobě se na dvakrát patnáct minut postaví olympijští vítězové a mistři světa v replikách někdejších dresů české nebo československé reprezentace. "Výběr z Nagana bude mít bílé barvy, ostatní buď modré se lvíčkem, což je případ mistrů světa z roku 1972, nebo červené. V utkání se představí dvě pětky olympijských vítězů 1998 a tři z týmů mistrů světa. Máme nachystaná i některá překvapení pro fanoušky," řekl hokej.cz generální sekretář ČSLH Martin Urban.

O2 Arena by každopádně měla praskat ve švech, a to i díky svazu. "Rozeslali jsme sedm tisíc pozvánek do klubů všech výkonnostních úrovní i na krajské svazy, abychom je dostali i do těch nejmenších oddílů," pokračoval Urban. Vstupenky na dva hokejové super-zápasy byly k mání za 300 a 400 korun, už jsou ale takřka rozebrány. "Až na pár vstupenek do druhého patra je zcela vyprodáno," těší Janu Obermajerovou, předsedkyni představenstva společnosti BPA.

Hokejové legendy čeká ve středu také přijetí u prezidenta Václava Klause a osmička vybraných osobností obdrží prezidentské ocenění.

Seznam hráčů pro exhibiční Utkání legend:
70. léta:
Miroslav Lacký - Milan Chalupa, Jiří Bubla - Vladimír Martinec, Milan Nový, Bohuslav Šťastný, Bohuslav Ebermann
Mistři světa 1985:
Jaromír Šindel - Eduard Uvíra, Radoslav Svoboda, Jaroslav Benák - Pavel Richter, Jiří Hrdina, Petr Rosol, Vladimír Kameš, Jiří Šejba, Oldřich Válek
Mistři světa 1996, 1999-01, 2005:
Roman Turek - Petr Buzek, Martin Štěpánek, Drahomír Kadlec - Radek Bělohlav, Tomáš Vlasák, Jan Hlaváč
Olympijští vítězové 1998:
Roman Čechmánek, Milan Hnilička - František Kučera, Libor Procházka, Jiří Šlégr - Robert Reichel, Martin Ručinský, Josef Beránek, Jiří Dopita, David Moravec, Jan Čaloun, Pavel Patera, Martin Procházka.

Reklama