Hlavní obsah

Rusko zdolalo v domácím prostředí švédské hokejisty těsně 1:0

Hokejisté Ruska vstoupili vítězně do turnaje Karjala, který je prvním dílem série Euro Hockey Tour. Na domácím ledě v Moskvě ve čtvrtek porazili Švédy fotbalovým skóre 1:0. Jediný gól vstřelil tři a půl minuty před koncem útočník Alexej Michnov.

Článek

Vysoce favorizované Rusko bylo po celé utkání aktivnějším týmem, díky čemuž přinutilo výběr Tre Kronor pomáhat si fauly, ale všechna oslabení seveřané přečkali díky bezchybnému brankáři Johanu Holmqvistovi. A protože o nic hůře si nevedl ani jeho protějšek Alexandr Jerjomenko, diváci museli na gól čekat až do samého závěru zápasu.

Nakonec se dočkali až tři a půl minuty před vypršením základní hrací doby, kdy se trefil Michnov a vyjádřil tak gólově střeleckou převahu svého týmu, která vyzněla v celém duelu v poměru 31:19. Krátce nato však favoritovi zkomplikoval cestu za výhrou vyloučením Sergej Zinovjev, Švédové sáhli již necelé dvě minuty před koncem k power play, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Oba týmy nyní čeká přesun do Helsinek, které jsou hlavním dějištěm turnaje. V sobotu se tam poražení Švédové utkají od 12 hodin s českým týmem, v 15:30 pak proti sobě nastoupí oba vítězné týmy prvního hracího dne Finsko a Rusko.

Karjala Cup
Rusko - Švédsko 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 57. Michnov (But, Ščastlivyj). Vyloučení: 4:8. Bez využití.
Rusko: Jerjomenko - Nikulin, Proškin, Aťušov, Korněv, Kuljaš, Višněvskij, Žitnik, Ščadilov - Morozov, Zinovjev, Zaripov - Michnov, Ščastlivyj, But - Radulov, Gorovikov, Saprykin - Mozjakin, Těreščenko, Pěrežogin. Trenér: Vjačeslav Bykov.
Švédsko: Holmqvist - Akerman, Timander, Sandström, R. Jonsson, Tärnström, Hedman, Fransson - Hannula, Nordquist, Harju - Emvall, Engqvist, Nilson - Fabricius, Wallin, Widing - Axelsson, Martensson, Nordgren. Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.

Reklama

Související témata: