Hlavní obsah

Hokejové mistrovství světa 2010 začne na stadionu pro 75 tisíc lidí

GELSENKIRCHEN

Zahajovací zápas hokejového mistrovství světa v roce 2010 se bude hrát na fotbalovém stadiónu Schalke 04, kde ho bude moci sledovat 75 976 fanoušků. Dějiště utkání, které se uskuteční 7. května 2010 v Gelsenkirchenu, dnes na tiskové konferenci potvrdili zástupci Německého hokejového svazu (DEB).

Foto: www.veltins-arena.de

Veltins Arena, domácí stánek fotbalistů Schalke 04

Článek

Na bundesligové zápasy se na moderní stadion Schalke vejde 61 673 diváků, ale pro hokejový zápas budou přidána místa v prostoru fotbalového trávníku, takže se kapacita výrazně zvýší.

V ohrožení může být i světový divácký rekord na hokejovém zápase, který má od roku 2001 hodnotu 74 554 fanoušků, kdy davy zájemců přišly na zápas týmů univerzit Michigan a Michiganská státní. V kanadsko-americké NHL loni na Nový rok vidělo 71 217 diváků zápas pod otevřeným nebem mezi Buffalem a Pittsburghem.

Hokej se tak stane dalším sportem, který v Gelsenkirchenu zavítá na stadión zasvěcený především fotbalu. Fanoušci tam mohli několikrát vidět například biatlonovou exhibici a chystal se zde i závod mistrovství světa na ploché dráze, který však byl loni na poslední chvíli zrušen.

Reklama

Související témata: