Hlavní obsah

Slovenští junioři po senzačním postupu do semifinále chtějí víc

OTTAWA

Obrovského úspěchu dosáhli na juniorském šampionátu hokejisté Slovenska, když ve čtvrtfinále zdolali Spojené státy americké 5:3. Poprvé od roku 1999, kdy získali bronz, tak budou bojovat o medaile. Trenér Štefan Mikeš si po nečekaném postupu do bojů o medaile pochvaloval zejména týmový výkon. "Eliminovali jsme soupeřovy přednosti úžasnou odolností a silou," řekl novinářům po utkání.

Článek

Američané sice svého soupeře přestříleli 49:19, Slováci však obrovským nadšením dokázali dovést zápas k vítězství. "Měli jsme obrovskou energii zvítězit a ta rozhodla. Soupeřovy kvality jsme chtěli vyrovnat kolektivní hrou a to se nám povedlo. Podržel nás výborný brankář, dali jsme možná šťastné góly z protiútoků po dobrých střelách," uvedl Mikeš.

V úspěch začal věřit na začátku prostřední dvacetiminutovky. "Když jsme vedli 3:1 a začala druhá třetina, tak jsme čekali obrovský tlak soupeře. Ten přišel, ale my jsme výborně bránili. Kontrolovali jsme hru, hráči dobře vykrývali zóny," liboval si Mikeš.

Mikeš: Nejdůležitější je mentální připravenost

Nic na tom nemění ani fakt, že tým v extralize dokázal vyhrát v této sezoně pouze nad Kežmarokem, Nitrou a Žilinou. "Hráči získali spoustu zkušeností," prohlásil trenér.

V semifinále změří Slováci síly s dosud suverénním Švédskem, které je společně s Kanadou považováno za hlavního favorita turnaje. "Na mistrovství světa jsou sice důležité fyzické síly, ale daleko důležitější je mentální připravenost. Připravenost hráče odevzdat vše co v něm je. To rozhoduje. My se neuspokojíme tím, že jsme v první čtyřce na světě, musíme ukázat, že chceme víc," řekl Mikeš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko