Hlavní obsah

Patnáctiletá hokejistka zemřela po kolapsu v poslední minutě utkání

FLORENCEVILLE-BRISTOL

Osudnou se stala pro patnáctiletou Jessicu Pickardovou poslední minuta exibičního hokejového utkání. Mladá hráčka z kanadského amaterského týmu Carleton Mustangs si v závěru zápasu stěžovala na problémy s dýcháním. „Okamžitě jsme zavolali záchranku,“ řekl prezident nižší zámořské ligy CMHA Dawn Shaw. V nemocnici však dívka zemřela, výsledky pitvy nebyly zveřejněny.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

„V tuto chvíli nikdo z nás netuší, proč zemřela,“ uvedl šéf zámořské ligy v Carletonu Shaw. Smrt patnáctileté hráčky šokovala celé okolí a dres s číslem deset, v kterém hrála, bude na její počest vyřazen. „Jessica byla hráčka, na kterou by byl každý trenér hrdý, vždy na ledě odváděla velký kus práce,“ vysekla poklonu do nebe trenérka Carol Anne Burnhamová.

Mladá dívka hrála za tým Carleton Mustangs prvním rokem. „Ihned perfektně zapadla do kádru, byla stále usměvavá a šťástná, že může hrát hokej,“ smutnila Burnhamová. „Bude nám hrozně chybět,“ dodala se slzami v očích. Mužstvo se i přes tragédii chystá na turnaj. „Jessica by určitě nechtěla, abychom nehráli, Také její rodiče nám řekli, ať jedeme a hrajeme za ní,“ řekla trenérka.

V nižších zámořských soutěžích přitom nejde o první případ úmrtí mladých hokejistů. V Ontarijské hokejové lize (OHL) tragicky zahynul Don Sanderson na následky úderu do hlavy po pádu na ledovou plochu. V polovině ledna vykrvácel po zlomenině nohy šestnáctiletý hráč týmu Aroland.

Reklama