Hlavní obsah

Špaček hledá jinou cestu zase do zámoří. Ve Finsku rozšiřuje českou legii

Praha

Na šanci od Winnipegu čekal marně, poslední tři sezony odehrál na farmě v Manitobě, a tak 23letý český útočník Michael Špaček volí další hokejovou cestu přes Finsko. Podepsal roční smlouvu s celkem Tappara Tampere, který bude hrát i Ligu mistrů.

Foto: Sport.cz

Útočník Michael Špaček v dresu Winnipegu.

Článek

„Celé léto jsem přemýšlel, co dál. Když se naskytla možnost jít do Tappary, neváhal jsem ani chvíli. Finská liga je hodně kvalitní soutěž a Tappara top tým, kde se můžu dál rozvíjet. Můj sen je vrátit se do zámoří a vybojovat si smlouvu v NHL. Věřím, že právě finská liga mi k tomu může pomoct," řekl Špaček, který byl Winnipegem draftován už v roce 2015. Nejprve nastupoval za juniorské mužstvo Red Deer Rebels a po podpisu nováčkovského kontraktu s Jets ale strávil veškerý čas na jejich farmě v celku Manitoba Moose.

„Finská liga je pro Michaela v dané situaci nejlepší možné řešení, protože se svými parametry nejvíc blíží NHL. Tappara s ním počítá jako s klíčovým centrem, který bude mít v týmu důležitou roli: měl by chodit na přesilovky a obecně dostat hodně prostoru na led," říká manažer Radek Hampl z agentury Sport Invest, která Špačka zastupuje.

Foto: www.iihf.com

Michael Špaček se trefil v semifinále MS proti Kanadě.

„Pokud jde o rozvoj mladých hráčů, tak je Tappara jednou z nejlepších adres v Evropě, finská liga je navíc v rámci NHL hodně sledovaná. Zároveň věříme, že by se Špaček mohl dostat i do hledáčku reprezentačního trenéra Pešána, určitě je to hráč s potenciálem pro národní tým," myslí si Hampl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Špaček během tenisového turnaje hokejových osobností Hokejka 2020 v Berouně.

Špaček už se podrobil vstupní karanténě ve Finsku a v Tappaře, kde potkává i krajany Michala Moravčíka, Jiřího Smejkala a Dominika Hrachovinu, absolvoval první trénink. „Ze všeho mám zatím perfektní pocit. Cítím, že budu mít v týmu důležitou roli, zároveň má ale Tappara vysoké ambice. Chci ukázat, že zvolili dobře a jsem hráč, který má na to, aby se prosadil," uvedl Špaček, který je odchovancem pardubického Dynama.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články