Hlavní obsah

Velký návrat. Slavii se upsal bývalý reprezentat

Jaroslav Bednář před pár dny řekl. „Kdybych neměl slávistické srdce, tak tu dnes nejsem.“ Řeč byla o hokejové Slavii. V pátek na svá slova dostal i pomyslné razítko, s klubem s hvězdou na dresu podepsal smlouvu na novou sezonu. Jak je vidět, na věku nezáleží, první ligu bude hrát ve třiačtyřiceti letech.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Bednář se vrací do Slavie.

Článek

„Jarda je zkušený hráč, který by nám měl pomoci v důležitých momentech na ledě i mimo led. Během přípravných zápasů ukázal svoji kvalitu a jsem rád, že jsme se dohodli," okomentoval Bednářův příchod sportovní manažer Slavie Jiří Veber na klubovém webu.

Slávistický dres oblékne Bednář po pěti letech, ve druhé nejvyšší soutěži se představí poprvé od sezony 1995/96, kdy odehrál osm zápasů v Kralupech nad Vltavou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

🤝 DOJEDNÁNO! Jarda #BEDNÁŘ podepsal ve Slavii smlouvu na novou sezonu. Těšíte se na jeho kousky?🏒🔴⚪️

Příspěvek sdílený HC Slavia Praha (@hcslavia),Zář 4, 2020 v 6:20 PDT

Bednář nastoupil v přípravě na novou sezonu do pěti zápasů, v nichž vstřelil jeden gól a připsal si čtyři asistence. S pěti body je na čele týmové produktivity přípravného období.

Za Slavii odehrál tento útočník 467 zápasů a připsal si 419 bodů. Byl u největších úspěchů, červenobílý klub má v srdci. I proto se vrátil, předchozí dvě sezony odehrál za Vrchlabí.

„To je bez debat! Proto jsem se sem vždy vracel, když jsem šel z Ameriky, ze Švýcarska, je to prostě srdcovka. Kdybych neměl slávistické srdce, tak tu dnes ani nejsem a hrál bych někde druhou ligu. Slavia je pro mě životní záležitost," řekl bývalý reprezentant před dvěma týdny.

Čas se posunul a on může myslet na Chance ligu. Slavii začíná nová sezona v pondělí 14. září v Edenu proti Ústí nad Labem, v úterý 8. září je na programu poslední přípravný zápas na ledě druholigového Tábora.

„Těším se na novou sezonu. I když to pro mě bude o jeden level rychlejší než loni ve Vrchlabí, věřím, že se natolik dobře připravíme a sezona bude perfektní," věří Jaroslav Bednář. „Doufám, že budeme hrát takový hokej, abychom přitáhli fanoušky a bavili je."

Reklama

Související témata: