Hlavní obsah

Pešán se zastal krosčekujícího Kanaďana. Který nešvar chce odstranit z českých zimáků?

Petra Ulrycha velmi dobře zná, vždyť jej v Liberci coby jeden z trenérů vedl všech šest sezon, co dnes třiatřicetiletý český obránce pod Ještědem extraligu hrál. Přesto se současnému šéftrenérovi Českého hokeje a hlavnímu kouči národního týmu Filipu Pešánovi nelíbilo počínání toho času popradského hráče v pátečním utkání slovenské nejvyšší soutěže proti Banské Bystrici, které vyústilo v ostrou krvavou potyčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Pešán.

Článek

Hráči obou týmů se po skončení druhé přestávky vrátili na led na třetí třetinu, před jejímž začátkem se každé z mužstev rozbruslovalo na „své" polovině. Přesně v duchu nepsaných pravidel. To však nebyl případ Ulrycha, který vyjel kroužit i na „soupeřovu" polovinu.

Se zlou se potázal, neboť Kanaďan Hunter Drew z Banské Bystrice to považoval za provokaci. Ulrycha krosčekoval a strhla se mezi nimi rvačka, kterou Drew odnesl krvavým zraněním v obličeji a pro oba hráče utkání s trestem ve hře předčasně skončilo.

„Není to zakázáno a myslím, že tady v Evropě je to naprosto normální. V jiných zápasech taky chodí hráči (soupeře) při rozcvičce na naši stranu," hájil své počínání Ulrych v rozhovoru pro hokejportal.net.

Foto: Sport.cz

Český obránce Petr Ulrych (v bílém, číslo 58) z Popradu v bitce s kanadským zadákem Banské Bystrice Hunterem Drewem.

Pravdou je, že žádná oficiální pravidla neporušil, ta nepsaná ovšem ano. A stejně tak je pravdou, že zámořští hráči jsou na podobné věci docela hákliví...

A Filip Pešán se Drewově reakci v podobě krosčeku ani nedivil. „Souhlasím, jak se zachoval Kanaďan, i když Petra osobně znám a určitě nechtěl provokovat. Kroužení na soupeřově půlce je bohužel v našem prostředí standard," napsal reprezentační trenér na svém Twitteru.

„Protihráči si spolu povídají o holkách a náboj zápasu jde do kytek. Budu se snažit tento nešvar z českých zimáků odstranit," dodal Pešán.

Mělo by být zaneseno v pravidlech, že hráči se smí rozcvičovat jen na své polovině?
ano
73,4 %
ne
26,6 %
Celkem hlasovalo 2615 čtenářů.

Reklama