Hlavní obsah

V nominaci Ruska na LG Hockey Games je i osmnáctiletý Kuzněcov

MOSKVA

Osmnáctiletý útočník Jevgenij Kuzněcov z Čeljabinsku se dostal do konečné nominace hokejistů Ruska na turnaj LG Hockey Games v Mytiščích a ve Stockholmu. Člen zlatého týmu z nedávného mistrovství světa hráčů do 20 let v Buffalu patřil už do širšího osmadvacetičlenného kádru a zůstal v mužstvu trenéra Vjačeslava Bykova i po zúžení výběru o šest hráčů.

Foto: ČTK/AP

Ruský hokejista Jevgenij Kuzněcov se dostal do nominace na LG Hockey Games.

Článek

Bykov se rozhodl pro třetí díl série Euro Hockey Tour dát řadě opor volno, z nichž některé vypadly pro zranění, a vyzkouší kandidáty z širšího kádru. Odpočívat bude například suverénně nejproduktivnější hráč KHL Alexandr Radulov z Ufy, další ofenzivní opory Alexej Morozov s Danisem Zaripovem z Kazaně, Konstantin Gorovikov z Dynama Moskva nebo Sergej Mozjakin z Atlantu Mytišči.

Z širší nominace se na turnaji nepředstaví útočníci Anton But z Petrohradu, celé trio z Omsku Anton Kurjanov, Alexandr Pěrežogin, Alexandr Popov, obránce Kirill Kolcov z Ufy a brankáři Vasilij Košečkin z Čerepovce a Konstantin Barulin z Atlantu Mytišči. Dodatečně byl naopak povolán gólman Alexej Volkov z Dynama Moskva.

Rusové vstoupí do turnaje ve čtvrtek doma v Mytiščích proti Finsku. O dva dny později budou hrát už ve Stockholmu s domácím Švédskem a v neděli s Českem.

Nominace hokejistů Ruska na LG Hockey Games v Mytiščích a Stockholmu (10.-13. února):
Brankáři: Michail Birjukov (Chanty Mansijsk), Alexej Volkov (Dynamo Moskva),
Obránci: Vitalij Aťušov, Jevgenij Birjukov (oba Magnitogorsk), Konstantin Kornějev, Alexej Jemelin (oba Kazaň), Dmitrij Kalinin (Ufa), Alexandr Guskov (Jaroslavl), Denis Kuljaš (Omsk), Nikolaj Bělov (Nižněkamsk),
Útočníci: Jevgenij Arťuchin, Maxim Rybin, Maxim Afinogenov (všichni Petrohrad), Alexandr Kaljanin, Alexandr Galimov, Gennadij Čurilov (všichni Jaroslavl), Jurij Trubačev, Vadim Šipačov (oba Čerepovec), Fjodor Fjodorov, Alexej Gluchov (oba Mytišči), Jevgenij Kuzněcov (Čeljabinsk), Denis Paršin (CSKA Moskva).

Reklama