Hlavní obsah

Jágr na Kladno mexické hokejisty nepřivezl, byli prý hodně levní

KLADNO

Pohodička, žádný stres. Jaromír Jágr se vrátil z Ameriky a z Mexika, kde odpočíval. A přijel s dobrou náladou. Musí sice řešit domovské Kladno, kterému šéfuje, připravuje se po třech letech na sezónu v NHL, přesto se zdá být v pohodě. „Snažím se myslet pozitivně,“ říká devětatřicetiletý forvard, který příští hokejový ročník odehraje ve Philadelphii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Jaromír Jágr byl po návratu domů v dobrém rozmaru

Článek

Před pár dny americký magazín Complex Jágra zařadil mezi sportovní desítku největších gamblerů historie, umístil se na devátém místě. A rekce kladenského odchovance? „Musím zapracovat, abych se dostal výše. Teď jsem nepracoval, musím víc,“ bavil se.

Devátý nejproduktivnější hráč historie NHL pobyl pár týdnů v Americe, ale žádné posily pro Kladno nepřivezl. Přitom mohl. „Koukal jsem, ale jsou dražší, než jsem čekal,“ smál se. Poté Jágr zavítal i do Mexika. I tam jsou hokejisté.

„Jsou hodně levní, ale ne zase tak kvalitní,“ byl stále po prvním tréninku v dobrém rozmaru. „Všechno bylo výborné, po památkách jsem nechodil,“ dodal k mexické dovolené.

Nepamatuji si, jak jsem hrál, když mi bylo pětadvacet 

Jágr oslaví příští rok čtyřicítku, pro většinu hokejistů věk, kdy už nechtějí trénovat, ničit tělo, snažit se. Jenže dvojnásobný vítěz Stanley Cupu se na tento stav necítí. Čas je pro něj relativní, jen čísla v kalendáři. „Já už si ani nepamatuji, jak jsem hrál, když mi bylo pětadvacet. V té době byly jiné tréninky i celková úroveň hokeje. Svět jde hrozně rychle dopředu," pověděl forvard, který při prvním tréninku na kladenském ledu ostatní moc nesledoval.

„Já jsem si především přišel sám zatrénovat. Zvyknul jsem si, že začátky jsou vždycky těžké. S prvním dnem v sezóně se to vůbec nedá srovnávat. Doufám, že už to příští týden bude výrazně lepší,“ pověděl Jágr, který v přestávkách přesto sledoval hráče, kterých je šéfem. „Podíval jsem se, jaké mají kluci nasazení, na průběh tréninku. Je tam spousta hráčů, které vůbec neznám,“ přiznal šéf.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko