Hlavní obsah

Vůjtkovi chybí na první akci se slovenskou reprezentací 16 hráčů

BRATISLAVA

Před víkendovým Německým pohárem se novému trenérovi slovenské hokejové reprezentace Vladimíru Vůjtkovi na poslední chvíli omluvilo sedm hráčů, celkem mu z ideální sestavy chybí dokonce šestnáct hokejistů! Tři zápasy v Mnichově budou první prověrkou slovenského výběru pod vedením Vůjtka, který po letošním neúspěšném vystoupení Slováků na mistrovství světa vystřídal Kanaďana Glena Hanlona.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vladimír Vůjtek na tiskové konferenci v Bratislavě

Článek

Vůjtkovi se na poslední chvíli z různých důvodů omluvili Branislav Mezei, René Vydarený, Ladislav Nagy, Branko Radivojevič, Štefan Ružička, Miroslav Šatan a Tomáš Záborský. Na jejich místa Vůjtek narychlo povolal náhradníky. Slováky na turnaji prověří Američané, Němci a Švýcaři.

Nový generální sekretář Slovenského svazu ledního hokeje Oto Sýkora neskrýval roztrpčení. „Na Slovensko jsem se vrátil z jiné země a jsem zvyklý na jiné věci. Na turnaj jsme chtěli odjet v nejsilnějším složení, ale z ideální sestavy nám chybí šestnáct hráčů. Někteří se nám omluví, že jsou zraněni a následně stráví na ledě dvacet minut a rozhodují zápasy. To nedovedu pochopit. V jiných zemích je radost reprezentovat,“ uvedl Sýkora.

Nominace Slovenska na Německý pohár:
Brankáři: Peter Hamerlík (Třinec, ČR), Július Hudáček (Södertälje, Švéd.).
Obránci: Ivan Baranka (Spartak Moskva, KHL), Dominik Graňák (Dynamo Moskva, KHL), Kristián Kudroč (Ässät Pori, Fín.), Vladimír Mihálik (Lev Poprad, KHL), Peter Mikuš (Č. Budějovice, ČR), Michal Sersen (Sparta Praha, ČR), Tomáš Starosta (Chanty-Mansijsk, KHL), Richard Stehlík (Ufa, KHL)
Útočníci: Martin Bakoš (Slovan Bratislava), Milan Bartovič (Liberec, ČR), Mário Bližňák (Sparta Praha, ČR), Rastislav Dej (Karlovy Vary, ČR), Marcel Haščák (Košice), Marcel Hossa (Spartak Moskva, KHL), Marek Hovorka (Kladno, ČR), Libor Hudáček, Roman Kukumberg (oba Slovan Bratislava), Patrik Lušňák (Skalica), Juraj Mikúš (Lev Poprad, KHL), Michel Miklík (Košice), René Školiak (Skalica), Radoslav Tybor (Dukla Trenčín)

Reklama

Související témata: