Hlavní obsah

Úžasné gesto mladých slávistů. Kvůli spoluhráči bojujícímu s leukémií šli dohola

Svádí nejtěžší bitvu svého života. Loni v létě se teprve patnáctiletý obránce hokejové Slavie Sebastian Weitz dozvěděl od lékařů, že trpí leukémií. Od té doby statečně bojuje a nyní se jej krásným gestem rozhodli podpořit i jeho spoluhráči. Všichni vzali strojek a ostříhali se dohola.

Foto: HC Slavia Praha

Hokejoví dorostenci Slavie se neváhali na podporu svého nemocného spoluhráče a kamaráda ostříhat dohola.

Článek

„Chtěli jsme Sebu podpořit. Nejdřív jsme to trochu odkládali, ale teď s tím znovu přišel Adam Krásný, tak jsme se rozhodli, že do toho půjdeme," uvedl pro oficiální stránky Slavie kapitán týmu Vojtěch Malínek.

„Ti nejodvážnější přinesli holicí strojek a hned se do toho pustili. A jak se oholil jeden, tak se pak přidalo třináct dalších lidí. Konkrétně já a náš brankář Tomáš Volevecký jsme měli nejdelší a troufnu si říct i nejhezčí vlasy, takže musím říct, že i slza málem ukápla," pokračuje Malínek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Weitz Sebastian (@weitz_seb15)

Přesto, stejně jako ostatní, dlouho neváhal. A Weitz si reakce svých kamarádů velmi váží. „Říkal, že se nad tou fotkou s mamkou zasmál a byl rád, že jsme se pro něj jako tým takhle oholili. A když mi jeho mamka napsala, že se po delší době usmál, tak musím říct, že jsem se skoro rozbrečel," přiznává slávistický kapitán.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Weitz Sebastian (@weitz_seb15)

„Chci všem moc poděkovat za to, jak se mě snaží podpořit v této nelehké době. Moc si vážím toho, co pro mě dělají kluci, ale nejen oni, i trenéři a celá Slavie. A samozřejmě také doktoři," je vděčný Weitz, který už podstoupil řadu zákroků, ještě ho ale čeká dlouhá cesta k uzdravení.

Spoluhráči se ho průběžně snaží podporovat a dodávat mu v jeho nelehkém boji odvahu. „Jsme spolu pořád v kontaktu, píšu si s ním každý den a snažíme se ho s klukama maximálně podpořit," zakončuje Malínek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vojta Malínek🇳🇬 (@v_malinek)

Reklama