Hlavní obsah

Obránce Roth bude do konce sezony hrát za Lausanne

Český hokejový obránce Vladimír Roth bude působit ve švýcarské nejvyšší soutěži v Lausanne. Klub, který spoluvlastní český miliardář Zdeněk Bakala, uzavřel s třicetiletým odchovancem Ústí nad Labem podle serveru 24heures.ch smlouvu do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Vladimír Roth na srazu hokejistů před Karjalou.

Článek

Roth se měl původně vrátit do Třince, kde skončil po minulé sezoně, ale ve středu po týdnu s Oceláři rozvázal smlouvu kvůli zahraniční nabídce. V této sezoně sehrál Roth jen pět utkání v extralize za České Budějovice, kde působil od začátku prosince do začátku ledna, a jeden duel v první lize za Frýdek-Místek. V jeho dresu se měl dostat do formy před návratem do týmu Ocelářů.

V Lausanne, aktuálně čtvrtém týmu NLA, je ředitelem hokejových operací bývalý dlouholetý obránce NHL a střelec zlatého gólu ve finále olympijského turnaje v Naganu Petr Svoboda. Jeho bratr Karel Svoboda je asistentem kanadského trenéra Craiga MacTavishe a dovednostním koučem.

Roth hrál v extralize i za Slavii a Liberec, na kontě má 538 zápasů a 233 bodů za 59 branek a 174 asistencí. V první části sezony 2015/16 působil v KHL v dresu Novosibirsku.

Předloni získal s Třincem titul poté, co v rozhodujícím šestém utkání finále při výhře 4:2 nad Libercem vstřelil vítěznou branku. S Oceláři vybojoval v roce 2015 stříbro a ve sbírce má i bronz v barvách Slavie z roku 2010. Odehrál také šest utkání v české reprezentaci.

jip ura

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice