Hlavní obsah

Košický klub v šoku. Chtěl pomoci zdravotníkům, červený kříž na dresu neprošel

Košice/Praha

Hokejový klub HC Košice se vzpamatovává z nepříjemného šoku. Jeho plán na odehrání extraligového zápasu na ledě Slovanu Bratislava ve speciálních dresech, které by byly následně vydraženy a finance by zamířily do nemocnic, nevyšel. Klub chtěl na své dresy umístit červený kříž na znamení podpory zdravotníků bojujících v první linii s nemocí covid-19. Po jednání s centrálou Červeného kříže ve Švýcarsku však raději od plánovaného kroku ustoupil. Informují o tom internetové stránky HC Košice, který nakonec se Slovanem prohrál 3:5.

Foto: hckosiceofficial

Hokejisté HC Košice museli od plánu odehrát zápas proti Slovanu ve spoeciálně vyrovených dresech ustoupit.

Článek

Košický klub tvrdí, že chtěl svým počinem vzdát hold veškerým zdravotníkům, kteří jsou hrdiny dnešní doby. Dresy měly být posléze vydraženy a výtěžek měl putovat do nemocnic a právě Červenému kříži. Do centrály zmíněné organizace ve Švýcarsku však ze Slovenska přišlo také upozornění, že košický klub hodlá využít jeho symbol na dresu. To bylo následně zakázáno a HC Košice od plánu ustoupil.

"Vyobrazení červeného kříže na speciálních dresech se stalo předmětem několika podnětů ze strany asi dvaceti lidí, které mířily i do centrály Červeného kříže ve Švýcarsku. Naším cílem bylo udělat gesto vůči zdravotníkům, poukázat na to, že se i v této době na ně často zapomíná," vysvětluje úmysly klubu Stanislav Mucha, ředitel marketingu a PR v HC Košice na internetových stránkách klubu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC KOŠICE (@hckosiceofficial)

Tvrdí, že předpokládaný výtěžek by putoval mezi košické nemocnice a Červený kříž. "Mohli jsme rozdělit odhadem po 3000 - 4000 Eur každému subjektu. Určitě ale nestojíme o problémy a nepůjdeme do nějakého rizika. S Červeným křížem jsme se snažili najít řešení, ale nakonec jsme se dohodli, že zmíněnou edici dresů stáhneme," pokračuje Mucha.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC KOŠICE (@hckosiceofficial)

"Po lidské stránce nás v klubu neúspěch spojený s touto aktivitou velmi mrzí, ale bohužel, jednání některých lidí jen zrcadlí reálný stav společnosti. Těžce pracující zdravotníky obralo dvacet lidí o morální podporu v přímém přenosu. Nemocnice a Červený kříž prišly o finanční prostředky, kterých v současné době nemají nazbyt," dodává.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články