Hlavní obsah

V nominaci Rakouska na duely s Českem je i Schneider z Komety Brno

V nominaci hokejistů Rakouska na zápasy Euro Hockey Challenge proti české reprezentaci nechybí útočník Peter Schneider, který v uplynulé sezoně působil v extralize v dresu Komety Brno. Rakušané přivítají výběr kouče Filip Pešána ve čtvrtek od 17:15 ve Vídni a v sobotu od 18:40 se bude hrát odveta v Jindřichově Hradci.

Foto: Profimedia.cz

Peter Schneider nechybí v rakouské nominaci

Článek

Vedle Schneidera, jenž po roce v Brně míří do mezinárodní rakouské ligy do Salcburku, má kouč Roger Bader další tři krajánky. Dvacetiletý útočník Benjamin Baumgartner působí v Davosu ve švýcarské NLA a loni jej draftovalo v NHL v šestém kole na 161. pozici New Jersey. Další forvard Patrick Spannring hraje v Thurgau v druhé nejvyšší švýcarské lize NLB a obránce Luis Lindner na American International College v NCAA.

Nejvíce zkušeností z týmu má pětatřicetiletý gólman Bernhard Starkbaum z Vídně, který odchytal v reprezentaci 118 utkání, byl na devíti mistrovstvích světa, z nichž čtyři absolvoval v elitní kategorii, a představil se i na olympijských hrách v roce 2014. O dva roky mladší Thomas Raffl ze Salcburku má na kontě 97 utkání, také nechyběl pod pěti kruhy v Soči a startoval na sedmi šampionátech, z toho na čtyřech v elitní skupině.

Rakušané, kteří před dvěma roky v Bratislavě sestoupili z elitní kategorie MS, přijdou už druhý rok o šampionát skupiny A divize I kvůli koronavirové krizi. Místo toho uzavřou sezonu od 13. do 21. května na turnaji Beat Covid-19 v Lublani, kde vedle nich a pořádajícího Slovinska budou hrát ještě Francie, Polsko, Rumunsko a Ukrajina.

V minulém týdnu už hráli zápasy na turnaji v Budapešti, kde porazili domácí Maďarsko 1:0 a prohráli s Běloruskem 1:5. V dalších zápasech se představí 1. a 2. května v Piešťanech proti Slovensku, o týden později sehrají dva duely v Itálii.

Nominace Rakouska na zápasy Euro Hockey Challenge ve Vídni a Jindřichově Hradci (22. a 24. dubna):
Brankáři:
Bernhard Starkbaum
Sebastian Wraneschitz (oba Vídeň)
Alexander Schmidt (Villach),
obránci:
Daniel Jakubitzka
Kilian Zündel (oba Salcburk)
Nico Brunner (Villach)
Dominic Hackl (Vídeň)
Erik Kirchschläger (Štýrský Hradec)
Gerd Kragl (Linec)
David Maier (Klagenfurt)
Ramon Schnetzer (Dornbirn)
Luis Lindner (American International College/NCAA)
útočníci:
Tim Harnisch
Mario Huber
Paul Huber
Thomas Raffl
Alexander Rauchenwald (všichni Salcburk)
Benjamin Nissner
Marco Richter (oba Vídeň)
Steffan Gaffal (Linec)
Lukas Kainz (Štýrský Hradec)
Simeon Schwinger (Dornbirn)
Martin Ulmer (Villach)
Benjamin Baumgartner (Davos/Švýc.)
Peter Schneider (Kometa Brno/ČR)
Patrick Spannring (Thurgau/Švýc.)

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Česko - Švýcarsko 1 : 2 dohráno
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články