Hlavní obsah

Dojemné gesto hokejového velikána. Legenda potěšila svého fanouška

Hokejová legenda Wayne Gretzky je člověk s velkým srdcem. „The Great One“ znovu ukázal, že tuto přezdívku si nevysloužil jen díky svým výkonům na ledě. Před lety se podepsal na botu malému chlapečkovi, který ji od té doby ochraňoval jako oko v hlavě, ale nic nevydrží věčně. Podpis se vytratil a začal úžasný příběh.

Foto: Sport.cz

Wayne Gretzkey.

Článek

V roce 1986 narazil malý chlapec a jeho matka na ikonu NHL Wayna Gretzkyho. Chtěli samozřejmě získat alespoň jeho podpis, jako památku na tuto chvíli, jenže u sebe neměli žádné hokejové memorabilie, které by Wayne mohl podepsat.

Maminka byla však pohotová a svému chlapečkovi zula botu a hokejového velikána poprosila o podpis na ni. Gretzkyho to pobavilo a botičku s radostí podepsal. Po více jak třiceti letech však podpis téměř zmizel. Z kluka se stal muž, přesto v něm hokejový velikán stále probouzí obrovské sympatie, proto ho to mrzelo.

Foto: Upper Deck

Wayne Gretzky podepisuje dětskou botičku

Rozhodl se proto znovu získat podpis legendy. Udělal pro to všechno možné, ale ke Gretzkymu se nedostal. Svůj příběh zveřejnil na facebooku a všimla si ho firma Upper Deck, která vyrábí hokejové kartičky a další upomínkové předměty. S několika významnými sportovci má uzavřené exkluzivní dohody a jedním z nich je i Gretzky, proto se rozhodla muži pomoct.

Foto: Upper Deck

Podepsaná bota od hokejové legendy

Gretzkymu firma vysvětlila situac, ten neváhal a botu znovu rád podepsal. Firma botu zaslala zpět fanouškovi a ten nemohl být vděčnější. „Nemůžu dostatečně poděkovat všem, kteří mi pomohli. Tahle bota zůstane v mé rodině navždy," s dojetím děkoval fanoušek.

Reklama